Logo Staples

Näin saat eniten irti liikkuvasta työvoimasta

Share via:
staples

Nykyajan toimistoympäristöissä siirrytään yhä selvemmin kohti liikkuvaa työtä. Lahjakkaimpia työntekijöitä havittelevien työnantajien kannattaa pitää tämä mielessä kilpailukykyistä tulevaisuutta suunnitellessaan.

Toimistotarviketoimittaja Leitzin julkaiseman Work Smart, Work Mobile -raportin mukaan nykyajan työntekijät eivät näe työtä paikkana, jonne he menevät. Päinvastoin – työ tulee heidän luokseen. Tämä ei tarkoita pelkästään kotoa työskentelyä vaan myös työntekoa liikkeellä ollessa. 

Tähän muutokseen sopeutuminen auttaa yrityksiä sitouttamaan työntekijöitä ja työntekijöitä saavuttamaan paremman tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä. Yleensä liikkuvat työntekijät pystyvät myös vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin tehokkaammin.

Kannattaa keskittyä etenkin seuraaviin seikkoihin:

Etätyöntekijöiden johtaminen

Vaikka etätyöntekijöidenkin työntekoa täytyy valvoa, esimiesten täytyy opetella luottamaan heihin. Poissa toimistolta olevia työntekijöitä on vaikea hallita, joten joudut käyttämään erilaisia keinoja kuin toimistolla olevien työntekijöiden kohdalla. Anna heille liikkumavapautta työtehtävien suhteen ja ole heihin yhteydessä päivittäin joko puhelimitse tai sähköpostitse. Näin edistät heidän riippumattomuuden tunnettaan. Vapaudesta huolimatta sinun täytyy kuitenkin varmistaa, että työntekijät tuntevat vastuunsa – jos työn laatu ei vastaa odotuksia tai työntekijä on myöhässä aikatauluista, ota asia puheeksi. Anna työntekijöille siis liikkumavapautta, mutta ole valmis ottamaan ohjat käsiisi tarpeen vaatiessa. 

Toimiva viestintä

Työntekijöiden ei tarvitse olla kanssasi samassa tilassa, jotta voit olla heihin yhteydessä. Kun kannustat heitä käyttämään Skypen tai Lyncin kaltaisia pikaviestisovelluksia, pystyt seuraamaan tilannetta kätevästi ja saat myös fyysisesti kaukana toisistaan olevat työntekijät tekemään yhteistyötä ja jakamaan ideoita.

Raportointi

Kun olet päivittäin hetken yhteydessä kuhunkin työntekijään, voit samalla tarkistaa, mitä he ovat tehneet, onko heillä ollut ongelmia tai onko jokin onnistunut erityisen hyvin. Jos et näe työntekijää koko viikon aikana, voit lisäksi järjestää Skype- tai Facetime-tapaamisen helpottamaan tilanteen tasalla pysymistä.

Toimistoympäristön muuttaminen

Liikkuvuustrendin hyväksyminen ja työntekijöiden kannustaminen uusien työtapojen hyödyntämiseen ei tarkoita, että toimiston ovet pitäisi avata selkosen selälleen ja työntekijät hätistää ulos. Innovaatioita ja luovuutta aidosti arvostavat työnantajat uudistavat toimistoympäristöä ja rakentavat tiloja, joissa työntekijät voivat tavata toisiaan ja jakaa ideoita. 

Toimiva IT

Jotta työntekijät voivat työskennellä toimiston ulkopuolella mahdollisimman tehokkaasti, työnantajan täytyy hankkia tähän soveltuvat työkalut. BT:n kaltaiset yritykset, jotka ovat kannustaneet työntekijöitään etätyöhön jo pitkään, tarjoavatkin liikkuvalle henkilöstölleen innovatiivisia IT-ratkaisuja työn tueksi.

Tietoturva

Tietomurrot ja tietojen häviäminen ovat jokaisen yrityksen painajainen. Luottamuksellisten tietojen suojaaminen voi kuitenkin olla hankalampaa, kun työntekijät viilettävät pitkin maailmaa arvokkaita tietoja sisältävien mobiililaitteidensa kanssa. Kun mobiililaitteita hallinnoidaan ja ohjelmat päivitetään keskitetysti, huolenaiheita on yksi vähemmän. Staples Advantage tarjoaa kattavia ratkaisuja tietoturva-asioihin.

Kun asiat suunnitellaan huolellisesti ja parhaiden ihmisten työtapoihin aletaan suhtautua uudella tavalla, liikkuvasta työvoimasta saa eniten irti. Isoja investointeja ei tarvita.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form