Logo Staples

Kesä alentaa tuottavuutta jopa 20 % – näin yrityksesi voi selättää kuumuuden

Share via:
  • Staples_article

Yrityksen tuottavuus saattaa muuttua huomattavasti, jos vuodenaikojen mukanaan tuomia muutoksia ei huomioida. Kesäaikaan yritysten tuottavuus putoaa huomattavasti, mikä johtuu suurilta osin toimistotilojen korkeammista lämpötiloista.

Tutkimukset vahvistavat tämän liiketoimintaa haittaavan jokavuotisen ongelman: kun kesä saapuu, tuottavuus laskee 20 % ja häiriötekijät lisääntyvät jopa 45 %. Hallitsemattomat lämpötilat tekevät työympäristöstä epämukavan, mikä puolestaan vaikuttaa tuottavuuteen ja työmoraaliin.

Yrityksen toimintatapojen muuttaminen ja viihtyisyyden huomioiminen työtilojen suunnittelussa voivat auttaa selättämään kesäisen aallonpohjan. Tässä viisi vihjettä, joiden avulla sopeudut kesään ja pidät toimiston pyörät pyörimässä myös hellekaudella: 

 

1.     Tee toimistosta viileä

Tukala kuumuus on sietämätöntä. Kuumuus vaikuttaa suoraan tuottavuuteen, mutta siitä voi tulla myös turvallisuustekijä, jos asiaan ei puututa. Eräässä uudessa tutkimuksessa todettiin, että jopa 50 % toimistoista ovat liian kuumia. Työnantajan on kuitenkin huolehdittava, että lämpötila tai muut työolot eivät ole haitaksi työntekijöiden terveydelle. Työntekijöiden sairaspoissaolot nousevat huomattavasti kesäkuukausina, mikä johtuu ainakin osittain lämpötilamuutoksista ja kuumuuden aiheuttamista sairauksista.

Jos toimistossasi ei ole ilmastointia ja haluat tilojen pysyvän viileänä myös kuumina aikoina, voit lisätä työntekijöiden viihtyisyyttä ja tuottavuutta sijoittamalla työtiloihin tuulettimia.

Myös pukukoodin väljentäminen väliaikaisesti saattaa viilentää työntekijöiden oloa. Kuumuudessa työskenneltäessä hyvin istuvat vaatteet saattavat olla epämukavia, joten kannattaa antaa työntekijöille mahdollisuus käyttää väljempiä ja hengittävämpiä vaatteita. Tämä saattaa viilentää heidän oloaan ja sitä kautta nostaa tuottavuutta.  

 

2.     Tarjoa runsaasti vettä

Suosituksen mukaisen vesimäärän juomiseen pitäisi kannustaa vuoden ympäri. Se on kuitenkin entistäkin tärkeämpää kuumina kesäkuukausina.

Nestevajauksen oireet vaihtelevat huimauksesta päänsärkyyn, ja ne saattavat lisätä työntekijöiden sairauspoissaoloja, mikä vähentää tuottavuutta ja käytettävissä olevien resurssien määrää. Varmista, että työntekijät voivat helposti huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Yksi hyvä keino on asetella juomavesiautomaatteja ympäri toimistoa. 

 

3.     Luontoisedut ja palkitseminen 

Älä rajaa hauskanpitoa kokonaan pois työpaikalta, sillä se vähentää tuottavuutta vuorenvarmasti. Järjestä aikaa työntekijöiden virkistystapahtumalle tai -päivälle sekä kesän alussa että lopussa.

Työntekijöiden sitouttamiseen ja yhteishengen nostattamiseen on lukemattomia keinoja. Järjestä vaikka kesän alussa hauska virkistyspäivä tai -retki ja syksyn lähestyessä kesänpäätösjuhlat. Jos työntekijöillä on jotain mitä odottaa, se saattaa vähentää lomanjälkeistä ahdistusta ja myös kasvattaa tuottavuutta. 

 

4.     Kannusta taukoihin 

Kannusta työntekijöitä pitämään taukoja pitkin päivää. Tauot voivat ehkäistä ylikuormittumista, ja ne antavat mahdollisuuden akkujen lataamiseen. Lisäksi virkeät työntekijät ovat usein motivoituneempia ja luovampia. 

 

5.     Ole joustavampi

On turhauttavaa istua sisätiloissa kesän näyttäessä vihdoin parhaat puolensa. Selvitä henkilöstöosastosi kanssa, millä tavoin joustavampaa työskentelyä voitaisiin edistää. Työntekijöiden päästäminen kotiin tavallista aiemmin voi nostaa yhteishenkeä ja auttaa tasapainottamaan työtä ja vapaa-aikaa.

Joustavat työajat kesäisin eivät ainoastaan paranna motivaatiota, vaan mahdollisesti myös lisäävät turvallisuutta työmatkojen aikana. Mahdollisuus lähteä töihin pahimman ruuhka-ajan ulkopuolella saattaa auttaa välttämään korkeita lämpötiloja esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä.

Älä anna kuumuuden hidastaa liiketoimintaasi – ota käyttöön kesästrategia. Valmistaudut lämpöön ja ota käyttöön joustavampi asenne töitä kohtaan, niin seuraava kesä saattaa olla toimistosi tähän asti dynaamisin.

Jos kaipaat lisää ideoita työntekijöidesi tyytyväisyyden ja tuottavuuden parantamiseen, lataa Vantage Point -lehti Löydä ideoita -sivuiltamme.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form