Logo Staples

Piristääkö kahvi bisnestä?

Share via:
  • Staples_article

Kahvin juominen näyttää olevan liiketoiminnan kannalta hyvä asia, ja se saattaa auttaa työntekijöitä keskittymään ja jopa parantaa heidän terveyttään. Jatkuva kahvitarjonta saattaa jopa vahvistaa yritystä. 

Kahvin positiiviset vaikutukset ovat varsin hyvin tiedossa kahvinjuojien keskuudessa. Kahvi pitää mielen virkeänä ja tehostaa muistia, päätöksentekoa ja kestävyyttä aamun ensisiemauksesta iltapäivän kahvitaukoon. Ehkä juuri tämän vuoksi kupillinen laadukasta kahvia on toimiva kannustin minkä tahansa alan työntekijöille. Se saattaa myös selittää, miksi monet työnantajat haluavat varmistaa, että kahvia on aina saatavilla, kun henkilöstön vireystila alkaa laskea.

Honest Coffeesin tekemän tutkimuksen mukaan vähintään kaksi kuppia päivässä juovat työntekijät jäävät 20 % todennäköisemmin tunniksi ylitöihin verrattuna kahvia juomattomiin työntekijöihin, joilla vastaava luku on 8,5 %. Samassa tutkimuksessa todettiin myös, että 16 % kahvinjuojista koki tuntevansa olonsa keskittyneemmäksi kahvin jälkeen. 

Nykyään jokaisella työpaikalla on omat kahvisuosikkinsa: laadukas suodatinkahvi, Reilun kaupan kahvi, kapselikeittimellä valmistettu kahvi tai hieno luomukahvi. Kahvista on tullut samanlainen joka toimiston vakiovaruste kuin ergonomisista työtuoleista. Millä tavoin kahvi sitten oikein edistää liiketoimintaa? Ovatko kasvaneet voitot kahvin vähemmän tunnettuja sivuvaikutuksia?

Ilmainen ja laadukas kahvi vaikuttaa suoraan työntekijöiden työmoraaliin. Kahvin tarjoaminen työntekijöille on samanlainen arvostuksen osoitus kuin joustavat työajat ja hyvin järjestetyt pikkujoulujuhlat. Se on pieni ele, jolla työnantaja osoittaa arvostavansa työntekijöiden panosta ja haluavansa täyttää heidän tarpeensa.

Voidaan myös sanoa, että työnantaja, joka tarjoaa työntekijöilleen kahvia, huolehtii itse asiassa heidän terveydestään. Kahvin väitetään muun muassa suojaavan Parkinsonin taudilta ja pienentävän riskiä sairastua Alzheimerin tautiin. Lisäksi on osoitettu, että 3–5 kuppia päivittäin nauttivilla kahvinjuojilla on pienempi sydänsairauksien riski verrattuna niihin, jotka eivät juo kahvia lainkaan. Kahvin nauttiminen lisää myös henkistä hyvinvointia. Eräässä lähes 90 000 naispuolista hoitajaa käsittäneessä 10-vuotisessa tutkimuksessa osoitettiin, että säännöllisillä kahvinjuojilla esiintyi vähemmän masennusta. 

Alueellinen kahvin kulutus asukasta kohden, kuppia/päivä, lähde: euromonitor.com

Kahvin terveysvaikutuksista vielä tuntemattomampi on se, että kahvi tuo elimistöön pienen annoksen päivittäistä kuitua, mikä on tärkeää terveen ja toimivan ruoansulatuksen kannalta. Voi jopa olla, että nämä kahvin terveysvaikutukset näkyvät vähentyneinä sairauspoissaoloina ja tyytyväisempinä ja tuotteliaampina työntekijöinä. 

Näiden terveyshyötyjen lisäksi akateemisissa tutkimuksissa kofeiinin on osoitettu myös parantavan muistia, mikä jo itsessään on mainio uutinen työnantajille. Eräässä tutkimuksessa 160 kahvia juomatonta opiskelijaa pyydettiin tarkastelemaan valittuja kuvia. Kuvien katselun jälkeen osallistujille annettiin joko 200 mg kofeiinia (noin kolme kertaa tavallisen kahvikupin määrä) sisältävä pilleri tai lumepilleri. Seuraavana päivänä opiskelijoille annettiin tarkasteltavaksi uusi kuvasarja, jossa oli mukana aiemmin käytettyjä kuvia sekä uusia, mutta aiempia kuvia muistuttavia kuvia. Heitä pyydettiin osoittamaan ne kuvat, jotka he olivat jo nähneet aiemmin. Tutkijat huomasivat, että kofeiinia saaneet osallistujat erottivat uudet ja edellisen päivän kuvat muita osallistujia paremmin.

Vaikuttaa siis siltä, että kahvin tarjoaminen työntekijöille päivän aikana tuo mukanaan suuria ja kauaskantoisia hyötyjä. Vaikka kofeiini vaikuttaa vähäpätöiseltä asialta, se saattaa olla todellinen piristysruiske yrityksellesi. Kahvi auttaa kohottamaan työmoraalia, parantaa terveyttä ja auttaa koko tiimiäsi suoriutumaan paremmin joka päivä.

Tutustu valikoimiimme Elintarvikkeet ja taukotilaratkaisut -sivullamme ja paranna kahvitarjontaasi. Jos kaipaat ideoita työntekijöidesi tyytyväisyyden ja tuottavuuden parantamiseen, lataa sivuiltamme Vantage Point -lehti.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form