Logo Staples

Kuusi vinkkiä tuottavuuden lisäämiseen työpaikkaergonomialla

Share via:
staples

Tietokoneet ovat muuttaneet merkittävästi työskentelytapaamme. Ennen tietokoneita toimistotyöntekijöiden tehtävät olivat monimuotoisempia. Asiakirjat kirjoitettiin käsin ja vietiin työtoverin pöydälle nykyisen sähköpostiviestin sijaan. Erityisesti tietokoneet ovat tehneet päivittäisestä toimistotyöstä monotonisempaa. Tämä on valitettavasti luonut uusia ergonomisia haasteita ja johtanut tuottavuutta heikentävien tuki- ja liikuntaelinsairauksien yleistymiseen. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet aiheuttavat yhdysvaltalaisissa yrityksissä satojen miljoonien dollarien kustannuksia menetetyissä työtunneissa vuosittain.

Onneksi suurin osa tuottavuushävikistä voidaan välttää panostamalla työympäristön ergonomiaan. Yritykset voivat vähentää tuki- ja liikuntaelinsairauksien riskiä suunnittelemalla toimistot paremmin ja hankkimalla ergonomisia työkaluja, työpisteitä, laitteita ja välineitä. Samalla voidaan parantaa tuottavuutta ja vähentää työntekijöiden poissaoloihin liittyviä kustannuksia. Monet yhdysvaltalaiset yritykset saavat näkyviä tuloksia panostamalla ergonomiaan, ja monet muut voisivat saada yhtä hyviä tuloksia, jos ne soveltaisivat ergonomisen työympäristön ohjelmaa. Ota huomioon seuraavat kuusi vinkkiä:

  • Arvioi tarpeet. Varmista, että ergonomiaohjelma vastaa työntekijöittesi erityistarpeita ja työskentelytapoja.
  • Automatisoi toistuvat tehtävät. Aina kun mahdollista, automatisoi toistuvat tehtävät, kuten arkistointi ja seuranta. Tämä auttaa vähentämään tuki- ja liikuntaelinsairauksia.
  • Pyydä asiantuntija-apua. Tilaa ergonomiaan perehtynyt asiantuntija tarkistamaan työympäristön toimivuus. Hän pystyy tunnistamaan mahdolliset ongelma-alueet ja ehdottamaan ratkaisuja, jotka vastaavat tarpeitasi ja budjettiasi. Tällaisia asiantuntijoita Suomessa ovat muun muassa Työterveyslaitos ja yksityiset lääkäriasemat.
  • Opasta työntekijöitäsi. Ergonomisista työpisteistä on hyötyä vain, jos niitä käytetään oikein. Varmista, että työntekijöitä on opastettu työpisteiden käytössä ja parhaissa käytännöissä.
  • Tarkista yleiskuva. Älä keskity vain kalusteisiin ergonomiaohjelmassasi. Muista huomioida myös ympäröivät tekijät, jotta melutaso, valaistus ja lämpötila tukevat työntekijöittesi hyvinvointia ja terveyttä.
  • Hyvä ergonomia voi vaikuttaa merkittävästi yrityksen liiketoimintaan ja työntekijöiden mielialaan.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form