Logo Staples

10 tapaa säästää ympäristöä ja rahaa

Share via:
staples

Kestävä ja ympäristön huomioiva liiketoiminta kannattaa. Se ei ole pelkästään parempi vaihtoehto ympäristölle, vaan se on myös tehokkaampaa ja tuottavampaa.

Muutoksia voi tehdä monilla alueilla, ja niiden yhdessä tuottamat säästöt voivat olla mittavat – hiilijalanjäljen pienenemisestä puhumattakaan.

Business, puu, taulukko, teen, kannettava tietokone, ei henkilö, office, paperi, Työpöytä, puinen, cup, koostumus, koulutus, ruoka, juoma, sisätiloissa, dawn, työ, palvelu, kirjoittaminen

1. Pienennä valaistuskustannuksia

Jos toimiston kaikki tilat eivät ole jatkuvasti käytössä, vähemmän käytettyihin tiloihin – kuten varastoihin ja WC:isiin – kannattaa asentaa liikeanturit, jotka sytyttävät valot tarvittaessa. Kaikissa tiloissa kannattaa myös käyttää energiansäästölamppuja.

2. Laske lämpötilaa

Tiesitkö, että lämpötilan laskeminen yhdellä asteella voi pienentää lämmityskustannuksia 1 prosentilla? Tasainen lämpötila toimistossa edistää kestävyyttä. Lämmitysjärjestelmä voidaan myös ajastaa toimimaan vain silloin, kun toimistolla on väkeä. 

3. Sammuta laitteet valmiustilan käytön sijaan

Jos toimistolla on paljon tietokoneita, pyydä työntekijöitä sammuttamaan laitteensa työpäivän päätteeksi tai laittamaan ne lepotilaan. Valmiustilaan jätettyjen laitteiden energiankulutus voi olla jopa 50 % normaalista. Kun laitteet sammutetaan yöksi, vuosittaiset hiilidioksidipäästöt vähenevät jopa 136 kg:lla.

4. Säästä tulostustarvikkeissa

Miksi ostaisit uusia mustekasetteja, kun uudelleenvalmistetut ovat halvempia ja niiden valmistukseen kuluu vähemmän energiaa ja materiaaleja? Staplesin uudelleenvalmistettujen kasettien tulostuslaatu on todistetusti yhtä hyvä kuin uusienkin.

5. Vaihda kierrätyspaperiin

Vaikka tulostuksen vähentäminen ja digitaalisuuden lisääminen pienentääkin tulostuskustannuksia, tulosteita tarvitaan aina. Ei kuitenkaan ole mitään syytä olla vaihtamatta kierrätyspaperiin. Se on niin laadukasta, ettei eroa uudispaperiin juurikaan huomaa. Tulostimien oletusasetukseksi voidaan lisäksi määrittää kaksipuolinen tulostus.

6. Vaihda vihreämpiin keittiötarvikkeisiin

Keittiö on tärkeä osa työpaikkaa. Siellä kestävää kehitystä voi edistää esimerkiksi hankkimalla biohajoavia mukeja ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja jätesäkkejä.

7. Valitse luonnonmukaisia puhdistustuotteita

Monissa puhdistustuotteissa on ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Tarjolla on kuitenkin myös luonnonmukaisia tuotteita, jotka ovat aivan yhtä tehokkaita.

8. Tilaa vain tarpeellinen

Usein toimistotarvikkeet on edullisinta hankkia suurissa erissä, mutta aina se ei pidä paikkaansa. Esimerkiksi tarrakirjekuoret ovat käyttökelpoisia vain rajallisen ajan. Lisäksi suuret tuotemäärät vievät tilaa, jolle voisi olla parempaakin käyttöä. Siksi pyrimme aina löytämään energia- ja kustannustehokkaimmat sekä ympäristöystävällisimmät ratkaisut yhdessä asiakkaiden kanssa.

9. Vaihda paristot akkuihin

Laskimet, kellot, langattomat hiiret ja monet muut tuotteet toimivat paristoilla, jotka täytyy vaihtaa varsin usein. Paristot ovat kuitenkin kalliita, ja ne täytyy aina hävittää asiamukaisesti. Siksi niiden sijaan kannattaakin suosia uudelleenladattavia akkuja, joita voidaan käyttää uudelleen satoja kertoja.

10. Älä hävitä vaan kierrätä

Hanki toimistoon erilliset kierrätysastiat paperille, pahville, muoville ja metallille. Jos toimistolla on vanhoja, tarpeettomia sähkölaitteita, kuten tietokoneita tai näyttöjä, ne tulee hävittää kierrättämällä. Tällöin niiden sisältämät lyijy, kadmium, arseeni ja muut vaaralliset kemikaalit eivät päädy kaatopaikoille.

Kun noudatat kaikkia näitä vinkkejä, liiketoimintasi on kestävämpää, ympäristöystävällisempää ja kannattavampaa. Kaikki siis voittavat.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form