Logo Staples

10 vihreämpää puhdistusvinkkiä

Share via:
  • Staples_article

Yrityksen toimitilat täytyy tietysti pitää mahdollisimman puhtaina. Tällöin työympäristö pysyy sekä viihtyisänä että hygieenisenä.

Kaikkien yritysten on tärkeää tukea kestävää kehitystä ja miettiä toimintansa ympäristövaikutuksia. Puhdistustuotteet jäävät kuitenkin helposti huomiotta. Niiden valmistuksessa ei useinkaan ole huomioitu ympäristöä, minkä lisäksi niiden sisältämät kemikaalit päätyvät ilmakehään ja vesistöihin.

Me haluamme auttaa asiakkaitamme toimimaan mahdollisimman kestävästi. Seuraavat kymmenen vinkkiä pitävät työympäristön puhtaampana luontoa kuormittamatta.

Henkilökohtainen hygienia 

1. Hygieniasta huolehtiminen työpaikalla on äärimmäisen tärkeää. On sinun vastuullasi pitää huolta työntekijöiden hyvinvoinnista. Nykyään työympäristön puhtaus ja hygieenisyys voidaan varmistaa entistä kestävämmillä tuotteilla. Säännöllinen antibakteerisen käsipuhdisteen käyttö voi ehkäistä virusten leviämistä tehokkaasti. Pumppupullot ovat tässä erityisen hyviä. Saatavilla on myös rahaa säästäviä täyttöpakkauksia, joissa on käytetty vähemmän pakkausmateriaalia.

2. Mineraaleista ja kasviuutteista valmistetut käsipuhdisteet ja saippuat ovat ympäristöystävällinen valinta, ja niitä voi käyttää niin keittiössä kuin WC:ssäkin. Normaaleista saippuoista poiketen niitä ei myöskään ole testattu eläimillä. Käsien kuivaamiseen käytetään vuosittain valtavat määrät paperia. Siksi kierrätyspaperista valmistettujen pyyhkeiden käyttö on ehdottomasti järkevää.

Keittiön puhtaanapito

3. Alueen, jolla työntekijät valmistavat tai lämmittävät lounaansa ja juomansa, täytyy pysyä puhtaana. Siksi saatavilla täytyy olla sopivia puhdistustuotteita. Biohajoavat puhdistusliinat sopivat työtasojen pyyhkimiseen. Mikrobien siirtyminen pinnasta toiselle on helppo ehkäistä käyttämällä eri tarkoituksiin erivärisiä liinoja.

4. Puhdistusliinojen lisäksi tarvitaan ympäristöystävällistä astianpesuainetta, joka irrottaa lian ja tekee lautasista hohtavan puhtaita. Saatavilla on tehokkaasti likaa poistavia ja dermatologisesti testattuja vaihtoehtoja, jotka sisältävät iholle hellävaraisia aineita.

5. Aerosoli-ilmanraikastimista vapautuu ympäristöön haitallisia kaasuja, kun taas toiset mallit tarvitsevat toimiakseen sähkövirtaa. Ympäristön kannalta paras ratkaisu keittiöilman raikastamiseen on pieni yksikkö, joka vapauttaa ilmaan pitkäkestoista miellyttävää tuoksua.

Muita hyviä tuotteita

6. Keittiön lisäksi myös muut toimistoalueet on tärkeää pitää puhtaina – viemäreistä, pesualtaista ja pesuhuoneista lähtien.

7. Ikkunat kannattaa pitää kirkkaina, jotta työntekijät voivat välillä irrottaa katseensa tietokoneen näytöstä ja ihailla maisemia. Ekologisissa ikkunan- ja lasinpuhdistusaineissa on ainoastaan luonnonmukaisia ainesosia, ja niiden puhdistusteho on loistava.

8. WC:n ja kylpyhuoneen puhdistusaineet voivat sisältää hyvinkin haitallisia ainesosia. Tarjolla on kuitenkin paljon myös ympäristöystävällisiä saniteettitilojen puhdistusaineita. 

9. Myös oikeat WC-pytyn puhdistusaineet tukevat kestävää kehitystä. Ne puhdistavat posliinin, ruostumattoman teräksen, lasin ja muovin tehokkaasti. Liuokset ovat usein erittäin väkeviä, joten 5 litran kanisteri riittää pitkään.

10. Useimmat viemärinpuhdistusaineet sisältävät vahvoja syövyttäviä aineita. Saatavilla on kuitenkin myös biologisia kemikaaliseoksia, jotka suoriutuvat tehtävästä ilman turhaa ympäristökuormitusta.

Edellä mainitut kymmenen tuotetta ovat sekä tehokkaita että ekologisia. Niitä kannattaa siis ehdottomasti harkita, kun seuraavan kerran hankit yrityksellesi puhdistusaineita.

Kevään parhaat huoltovinkit kiinteistövastaaville

Lue lisää

Raikkautta toimistoon

Lue lisää

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form