Logo Staples

15 vinkkiä ympäristöystävällisempään toimistoon

Share via:
  • Staples_article

Tiettyjen toimiston arkitoimien sekä tuotteiden hankinta- ja käyttötapojen muuttaminen voi vaikuttaa yrityksen hiilijalanjälkeen huomattavasti. Jos kertakäyttöisyys on edelleen vallalla yrityksessäsi, mieti, mitä muutoksia voisit tehdä. Seuraavista vinkeistä voi olla apua. Ehdotusten joukossa on niin välittömiä keinoja kuin pitkän aikavälin ratkaisuja.

1. Kiinnitä uusia laitteita hankkiessasi huomiota energiankulutukseen liittyviin sertifikaatteihin, kuten Energy Star -merkkiin. Jos nykyisissä laitteissa on energiansäästöasetuksia, varmista, että ne ovat käytössä.

2. Valitse monitoimilaitteita, jotka pystyvät esimerkiksi tulostamaan, kopioimaan ja skannaamaan. Tällaiset laitteet kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin yksitoimiset laitteet. Lisäksi ne vähentävät turhaa käyttöä, koska työntekijät joutuvat nousemaan paikaltaan yhteistä laitetta käyttäessään eivätkä siksi niin todennäköisesti käytä sitä tarpeettomasti.

3. Kannusta työntekijöitäsi säästämään sähköä ja huolehtimaan terveydestään käyttämällä portaita hissin sijaan. Pyydä heitä myös asettamaan tietokoneensa lepotilaan taukojen ajaksi. Lepotilan käyttö jo yhdellä tietokoneella voi vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 136 kg:lla vuodessa. Tietokone kuluttaa valmiustilassakin 50 % siitä energiamäärästä, jonka se kuluttaa ollessaan käytössä, joten kaikki tietokoneet kannattaa sammuttaa työpäivän päätteeksi.

4. Hyödynnä energiansäästötekniikoita, jotka sammuttavat tietokoneet, näytöt ja tulostimet työpäivän jälkeen. Näin pienennät hiilidioksidipäästöjä ja säästät sähkölaskussa.

5. Kiinnitä huomioita veden kulutukseen. Ihmiset pesevät kätensä keskimäärin seitsemän kertaa päivässä, mutta taudinaiheuttajien tappamiseen riittäisi totuttua vähempikin vesi.

6. Sammuta valot käyttämättöminä olevista tiloista. Näin voit säästää valaistuskustannuksissa jopa 15 %. Noin 40 % normaalin toimistorakennuksen käyttämästä sähköstä kuluu keinovalaistukseen. Vaikka useimmissa toimistoissa on siirrytty energiansäästölamppuihin, valot palavat usein ympäri vuorokauden. Hyödynnä luonnonvaloa mahdollisimman paljon ja asennuta liikkeen tunnistavat valokatkaisimet.

7. Asennuta ohjelmoitava säätölaite, joka sammuttaa lämmityksen ja ilmastoinnin automaattisesti työpäivän jälkeen, ja aseta se sopivalle tasolle. Laskemalla lämpötilaa vähintään 8 tunnin ajaksi joka päivä voit säästää vuosikustannuksissa jopa 1 % astetta kohden.

8. Arvioi tulostuskäytäntöjä uudelleen. Kannusta tiedostojen tallentamiseen digitaalisesti tulostamisen sijaan. Paperinkulutusarvioiden mukaan kymmentä työntekijää kohden kaadetaan vuodessa 18 puuta. Aseta kopiokoneiden ja tulostimien oletusasetuksiksi yksi kopio ja kaksipuolinen tulostus. Osta kestävien periaatteiden mukaisesti valmistettua toimistopaperia ja värikasetteja.

9. Minimoi pienten ja tehottomien tilausten määrä. Näin voit vähentää turhaa pakkaamista ja kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä sekä samalla pienentää yrityksesi hallinnollisia kustannuksia.

10. Yhdistä tuotetilauksia. Kun hankit kaikki tuotteet yhdeltä toimittajalta, pakkausmateriaalia kuluu vähemmän, kuljetuskustannukset ovat pienemmät ja tilausten hallinnointiin tarvitaan vähemmän resursseja.

11. Suosi luonnollisia kulutustarvikkeita ja kalusteita. Monet toimistotuotteet sisältävät epämiellyttäviä aineita. Puhdistuskemikaaleja ja haitta-aineita sisältäviä tulostustarvikkeita täytyy käsitellä varoen ja ne tulee hävittää asianmukaisesti. Kalusteista ja sisustustuotteista taas voi vapautua ilmaan epätoivottuja aineita, kuten formaldehydiä.

12. Kierrätä. Arvioiden mukaan jokainen kierrätetty paperitonni säästää noin 17 puuta ja 26 500 litraa vettä. Kierrätys auttaa vähentämään kahdeksaa eri vedensaastetta ja kymmentä ilmansaastetta. Lisäksi se pienentää kaatopaikkojen kuormitusta. Erityisesti elektroniikan sekä akkujen ja paristojen kierrätys on tärkeää. Ne sisältävät kemikaaleja, jotka voivat saastuttaa pohjavesiä. Silti Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston mukaan vain 18 % elektroniikkajätteestä kierrätetään.

13. Pienennä toimiston hiilijalanjälkeä käyttämällä täyttöpakkauksia. Pelkästään Yhdysvalloissa heitetään päivittäin roskiin yli 4 miljoonaa kertakäyttökynää. Niiden sijaan kannattaa hankkia uudelleenkäytettäviä kyniä ja niiden täyttöpakkauksia.

14. Osta ympäristöystävällisiä tuotteita. Selvitä, onko hankkimasi tuotteet valmistettu kierrätetyistä, kierrätettävistä tai uusiutuvista materiaaleista. Vaihtoehtoisesti voit tutustua Staplesin yli 12 000 ympäristöystävällisen tuotteen valikoimaan.

15. Ota käyttöön kokonaisvaltainen kestävään toimintaan tähtäävä ratkaisu. Ympäristökuormituksen pienentäminen voi olla haastava tehtävä. Staplesin uuden Easy on the Planet -ohjelman tarkoitus on auttaa yrityksiä saavuttamaan ympäristötavoitteensa. Edistystä seurataan ja parannustapoja haetaan jokaiselle yritykselle tehdyn yksilöllisen suunnitelman pohjalta.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form