Logo Staples

Kaipaat sitä, kun se puuttuu – Muista paperi!

Share via:
Katrin

Nalle Puh halasi Risto Reipasta ja kuiskasi: ”Jos elät satavuotiaaksi, haluan minäkin elää satavuotiaaksi, miinus yhden päivän. Siten minun ei tarvitse koskaan elää ilman sinua.” Toisin kuin kuolemattomat supersankarit, me ihmiset emme elä ikuisesti. Pysyäksemme terveinä meidän tarvitsee muistaa eräs yksinkertainen asia: hyvä käsien pesu ja kuivaus.

Valtaosa infektioista leviää kosketustartunnan kautta. Virukset ja bakteerit voivat tarttua esimerkiksi kätellessä tai kun kosketat pintaa, johon muut ovat koskeneet, kuten ovenkahvaa. Siksi kädet tulee pestä ja kuivata ennen ruokailua sekä etenkin wc:ssä käynnin jälkeen.

Paperipyyhe on kaikkein hygieenisin tapa kuivata kädet. Ihmiset eivät kuitenkaan ajattele paperia ennen kuin se loppuu. Paperin puuttuminen voi sekoittaa muuten mukavan työpäivän.

Hygieeninen paperipyyhe on ykkösvalinta
Keskimäärin 65 % eurooppalaisista kuivaa kätensä mieluiten paperipyyhkeeseen. Ihmiset arvostavat puhtaita wc-tiloja: ei hajuja, siisti tila ja tarpeeksi wc-paperia ja käsipyyhkeitä. Lisäksi paperi saisi mielellään olla pehmeää, imukykyistä ja vahvaa.

Katrinilla on pitkän linjan asiantuntemus yleisistä wc-tiloista, joiden laatua Katrin pyrkii jatkuvasti parantamaan. Katrinin -tiimi käyttää laajaa osaamistaan auttaessaan asiakkaita valitsemaan itselleen sopivimmat tuotteet ja ratkaisut. Voit auttaa suojelemaan ympäristöä valitsemalla oikeat tuotteet oikeisiin paikkoihin.

Tiesitkö, että...

  • Pehmopaperi maatuu vain 30 päivässä.
  • Kun heität pois käytetyn paperipyyhkeen, uusi on jo kasvanut sen tilalle. Joka sekunti metsän kasvu Suomessa kattaa 70 eurooppalaisen vuoden aikana käyttämän pehmopaperin.
  • Yksi täysimittainen tukki tuottaa noin kuutiometrin puuta. Se riittää tuottamaan tarpeeksi pehmopaperia 12 eurooppalaiselle vuodeksi.
  • Kuituraaka-aine voidaan kierrättää 5–7 kertaa. Sen jälkeen lopputuote voidaan hyödyntää energia- tai biojätteenä.
    Eurooppalaiset kuluttavat vuosittain keskimäärin noin 10 kiloa pehmopaperia.
  • Kaikilla pohjoismaisissa tehtaissa valmistetuilla Katrin-tuotteilla on Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Kaikilla saksalaisissa tehtaissa valmistetuilla Katrin-tuotteilla on EU-ympäristömerkki, eli EU-kukka.
  • Metsä Groupin (Katrin brändin emoyhtiö) käytäntö on istuttaa neljä puuta jokaista kaadettua puuta kohden.

Katrinin pääraaka-aine on uusiutuva pohjoismainen puu kestävästi hoidetuista metsistä. Katrinin tuotteet ovat parhaimmillaan, kun niitä käytetään oikeaan käyttötarkoitukseen oikeassa ympäristössä.
Katrin-tuotteita ovat mm. wc-paperi ja käsipyyhkeet innovatiivisilla Katrin Inclusive -järjestelmäannostelijoilla sekä perinteiset pehmopaperituotteet, teollisuus- ja kasvopyyhkeet sekä saippuat. Tuotteet ovat toimivia ja myös auttavat vähentämään kulutusta, tuottavat vähemmän jätettä ja vaikuttavat positiivisesti talouteen, ympäristöön ja hygieniaan kaikissa elinkaarensa vaiheissa. Oikein toimiva annostelija vähentää kulutusta ja huoltotarvetta sekä säästää aikaa. Imukykyinen pehmopaperi tarkoittaa myös, että viemäriin menee vähemmän wc-paperia. Pienentyvä paperinkulutus tarkoittaa vähemmän kuljetuksia, vähemmän jätettä ja siten pienempiä ympäristövaikutuksia.

Me Katrinilla näemme selvästi työmme tärkeyden: tuotteemme tuovat hygieniaa ja hyvinvointia miljoonien ihmisten arkeen. Tiedostamme kuitenkin, että ihmiset harvoin ajattelevat meitä tai tuotteitamme. Kunnes ne loppuvat. Jos siis unohdat... Tässä helppo ja lyhyt muistisääntö Nalle Puhin logiikkaa mukaillen: Muista paperi!


Lähteet: *3 553 vastaajaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Saksasta, Puolasta ja Isosta-Britanniasta vastasi Metsä Tissuen 2015 teettämään ja Millward Brownin toteuttamaan wc-kyselyyn.
**Metsäliitto, Tiesitkö?
***Comparison of different hand-drying methods: the potential for airborne microbe dispersal and contamination (Eri käsienkuivaustapojen vertailu: ilmalevitteisten mikrobien leviämisen ja tartunnan mahdollisuus), tekijät Keith Redway (Biolääketieteiden laitos, Tieteen ja teknologian tiedekunta, Westminsterin yliopisto, Lontoo, Iso-Britannia) ja E. L. Best (Mikrobiologian laitos, Old Medical School, Leeds General Infirmary, Leeds Teaching Hospitals NHS Trust, Leeds, Iso-Britannia)

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form