Logo Staples

Käytännön ohjeet miten valitset oikean paperin toimistoosi

Share via:

Metsät ovat monin  tavoin hyväksi meille. Metsät ovat maamme keuhkot, ottavat hiilidioksidia ja “hengittävät” happea. Ne tarjoavat meille raitista ilmaa; paikan viettää vapaa-aikaa sekä virkistää meitä; tarjoavat elinympäristön metsäneläimiä. Useimmat meistä tietävät tämän ja ymmärtävät metsien suojelun tärkeyden, mutta miten voimme vaikuttaa siihen? Olla alusta lähtien jo tietoisia tästä ja toimia sen mukaisesti. Mutta mikä on oikea tapa tehdä se? Ja miten lukuisat ympäristömerkit antavat sinulle tarvittavat tiedot oikean päätöksen tekemiseen.

ENSIMMÄINEN SÄÄNTÖ: Käytä vähemmän!
Käyttämällä vähemmän paperia ja  kartonkipohjaisia tuotteita säästät rahaa ja  maapallon voimavaroja. Käytä paperin molempia puolia, aseta tulostin kaksipuoleiseen asetukseen. Käytä mieluummin kangas- kuin kertakäyttöpyyhkeitä. Ja tuotteissa kuten kansiot, osta laadukkaita tuotteita, jotka kestävät kauemmin, kuin kaksi tuotetta. Käytämme tällä hetkellä maailmassa neljä kertaa enemmän paperia, kuin viisikymmentä vuotta sitten. Meidän tulee poistaa paine metsistämme ja varmistaa että paperia on riittävästi kaikkeen käyttöön.

TOINEN SÄÄNTÖ: Kierrätys on yleensä paras vaihtoehto!
Kun sitten ostat paperituotteen, perussääntö on helppo muistaa! Älä koske puuhun ensimmäisenä! Parempi vaihtoehto on valita kierrätyskuidusta valmistettu tuote. Erityisesti tuotteet kuten nenäliina, wc-paperi ja talouspaperi, joita käytetään vain kerran ja hävitetään.  Mutta tätä perussääntöä voidaan myös noudattaa monissa päivittäisissä tuotteissa toimistossa.  Esimerkiksi papereiden kopioimisessa kansioihin,  saatavilla on useita kansioita, jotka ovat valmistettu täysin tai suurelta osin kierrätyskuidusta.

KOLMAS SÄÄNTÖ: Jos ostat kuidusta valmistettua, etsi merkkejä vastuullisesta metsänhoidosta!
Aina ei ole mahdollista valita kierrätyskuidusta valmistettuja tuotteita. Kierrätys tekee kuidusta joka kerta aina ohuemman ja ohuemman, mikä tarkoittaa ettei se ole enää niin vahva. Joskus tarvitsemme myös uuden (tai alkuperäisen) kuidun saadaksemme haluamamme vahvuuden, värin kirkkauden tai pehmeän pinnan, johon voi tulostaa. Älä huolehdi, tuoreet kuidut ovat myös tärkeitä järjestelmälle. Kuituja ei voi loputtomiin käyttää kierrätykseen ja meidän on lisättävä tuoreita kuituja järjestelmän ylläpitämiseksi. Näin ollen tuoreiden kuitujen käyttö oikeaan tarkoitukseen on oikea tapa.  Mutta oleellista on varmistaa, että missä tahansa tuotteissa käytetyt tuoreet kuidut ovat tulleet vastuullisesti hoidetusta metsästä, jossa kaadettu puutavara uudistetaan ja luontotyyppejä ylläpidetään. Luonnollisesti on myös tärkeää, että kun tuote loppuu, se kierrätetään!   

MITEN LÖYDÄN OIKEAT TUOTTEET?
Monilla tuotteilla on merkintä kierrätettävän kuidun prosenttimäärästä. Ja on lohduttavaa tietää, että aina voi luottaa kolmanteen osapuoleen, joka on tutkinut tuotteen asetettujen kriteerien mukaiseksi. Saatavilla on erilaisia etikettejä, alla löydät tärkeimpien selitykset:

Kierrätettävien tuotteiden osalta, etsi seuraavia merkkejä:

Tuoretta kuitua käyttävät tuotteet, etsi seuraavia merkkejä:

SINUN VALINTASI VAIKUTTAA!
Valta on käsissäsi! Valitsemalla oikeat materiaalit oikeaan työhön autat säästämään maapallon resursseja ja kannustamaan valmistajia toimittamaan vastuullisia tuotteita! Joten mene ulos ja valitse viisaasti!

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form