Logo Staples

Kestävä kehitys – valinnoillasi on merkitystä

Share via:
  • Post-it
  • Scotch

Kotioloissa monet meistä kierrättävät ja valitsevat käyttöönsä eettisesti valmistettuja tuotteita. Energiankäyttöä hallitsevat teknologiat tekevät kodeistamme entistä älykkäämpiä, mutta työpaikoilla kestävä kehitys toteutuu edelleen pääasiassa perinteisten fyysisten tuotteiden kautta. Mutta ympäristöystävällisten toimintatapojen tuominen kotoa työpaikalle on avainasemassa, mikäli haluamme lisätä toimiemme vaikuttavuutta. Valitsemalla tavarantoimittajia tai brändiyhteistyökumppaneita, joiden tuotteet ja palvelut ovat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia kerromme samalla paljon sekä itsestämme että organisaatioistamme. 

Kestävän kehityksen periaatteiden toteuttaminen käytännössä

Useimmilla työpaikoilla työntekijöillä on nykyään mahdollisuus jätteiden lajitteluun, mutta onko käytettävän tulostuspaperin laatuun ja määrään kiinnitetty huomiota? Kierrätetäänkö käytetyt tulostimen mustepatruunat? Tuhlataanko paperitarvikkeita tai tilataanko niitä liikaa? Olisiko saatavilla kestävämpiä vaihtoehtoja?

Paikalliset, kansalliset ja kansainväliset ympäristökeskukset ja muut alan toimijat voivat auttaa sinua. Yhteistyössä näiden tahojen kanssa voitte selvittää, käyttävätkö toimitusketjunne tavarantoimittajat kestäviä resursseja, ja kehittää liiketoimintaanne ympäristön paremmin huomioivaksi.

Hankintojen toteuttaminen vastuullisesti voi olla iso harppaus kohti yhteistä vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuuttamme.

Miksi 3M on erilainen

Yritystoiminnan ympäristövaikutusten ja sosiaalisten vaikutusten mittaamiseen ja valvontaan kohdistuu nykyisin yhä enemmän vaatimuksia, joten tuotteiden ja tavarantoimittajien valinnassa ei ole enää kyse vain kustannuksista, vaan myös vastuusta.

3M:n ohjenuorana on aina ollut parantaa, tehostaa ja edistää toimintaamme. Kyseessä ei ole vain yrityksen toimintakulttuuri, vaan syvälle koko organisaatioomme juurtunut periaate. Tuoteinnovaatioiden lisäksi se on saanut meidät uudistamaan liiketoimintaamme ja muokkaamaan asennettamme ympäristöä kohtaan. Tämän vuoksi olemme jo miltei 40 vuoden ajan sitoutuneet löytämään asiakkaidemme arkisiin tarpeisiin parempia ratkaisuja, jotka vastaavat myös vihreämmän ja kestävämmän elämäntavan haasteisiin. Ympäristöasioihin kohdistuvat sitoumuksemme ja niiden tulokset ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta, ja uskomme, että yritykset voivat olla muutoksen etulinjassa kestävää tulevaisuutta rakennettaessa.

3M tukee Yhdistyneiden kansakuntien Global Compact -aloitetta, joka vaatii yritystoiminnalta vastuullisuutta. Olemme kestävään kehitykseen tähtäävän WBSCD-järjestön (World Business Council for Sustainable Development) jäsen, ja olemme olleet mukana kestävän kehityksen panostuksia mittaavassa Dow Jones Sustainability -indeksissä (DJSI) aivan alusta, eli vuodesta 1998, lähtien.

Toimintamme on saanut EcoVadis-tutkimusyhtiöltä kultatason arvion (tavarantoimittajien toiminnan kestävyysarviointi), mikä merkitsee, että kuulumme maailmanlaajuisesti parhaaseen prosenttiin. Lisäksi Ethisphere-instituutti on valinnut meidät maailman eettisimpien yritysten listalle jo neljäntenä peräkkäisenä vuonna.

Kestävään kehitykseen tähtäävällä toiminnallamme on viisi maailmanlaajuista pääkohdetta: raaka-aineet, vesi, energia ja ilmasto, työturvallisuus sekä koulutus ja kehitys. Ne määräävät pitkän tähtäimen tavoitteemme ja antavat selkeät suuntaviivat, joita pyrimme noudattamaan teknisten ratkaisujen ja innovaatioiden kautta.

 

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form