Logo Staples

Miten muistaa ympäristö myös paineiden alla

Share via:
staples

Kestävän toiminnan tukeminen voi säästää rahaa ja johtaa ympäristökuormituksen vähenemiseen. Kun työntekijöillä on tavoite- ja määräaikapaineita tai kun toimistolla eletään kiireistä aikaa esimerkiksi tilikauden lopussa, omenanraadon heittäminen biojäteastiaan ei välttämättä tunnu kovin tärkeältä. 

Stressi on henkilöstöosastojen suurimpia huolenaiheita. Se voi johtaa tuottavuuden heikkenemiseen ja sairauspoissaoloihin, joten ympäristöasioihin liittyvä painostus ei aina tunnu hyvältä ajatukselta. Kun ympäristöystävällinen toiminta on tehty helpoksi, liiketoiminta on tehokasta ja kestävää sekä sen vaikutus  stressiin pysyy minimissään.

mies, business, ihmiset, henkilö, käsi, desktop, aikuinen, nuoret, office, ihmisoikeuksien, nainen, perhe, puku, teko, työn, yrityksen, eristyksissä, turvallisuus, sit, yksi

Tutkimusten mukaan kestävä työkulttuuri ei vain pienennä sähkölaskuja ja vähennä paperinkulutusta, vaan se tekee ihmisistä onnellisempia. Yhdysvaltalaisen Massachusetts-Dartmouthin yliopiston tutkijat suorittivat vuonna 2011 tutkimuksen, jonka perusteella havaitun ympäristövaikutuksen ja työntekijöiden tyytyväisyyden välillä oli selkeä yhteys.

Seuraavat seitsemän ideaa voivat auttaa pitämään työpaikan toiminnan kestävällä pohjalla silloinkin, kun työntekijöillä on paineita:

1. Älä anna mahdollisuutta heittää mitään pois. 

Kun työpöytien alla olevista roskakoreista hankkiudutaan eroon ja tarjolla on ainoastaan kierrätysastioita, työntekijöiden on pakko hävittää jätteet kestävää kehitystä tukevalla tavalla – olipa kyseessä sitten banaaninkuori tai paperijäte.

2. Hanki janoisille työntekijöille tee- ja kahvitarjoilua – mutta osoita suhtautuvasi kestävään kehitykseen vakavasti ja suosi Reilun kaupan tuotteita. 

Kofeiinittomat vaihtoehdot voivat auttaa työntekijöitä pysymään rauhallisina paineen alla. 

3. Kiinnitä huomiota toimiston lämpötilaan. 

Kukaan ei työskentele hyvin tunkkaisissa tiloissa – eikä silloin, kun toimiston lämpötila lähentelee pakkasasteita. Kiinnitä huomiota lämpötilan säätöön ja vaihda tarvittaessa järjestelmää. Tehoton lämmitys ja jäähdytys voi aiheuttaa niin paljon energiahukkaa, että uusi tekniikka maksaa itsensä takaisin suhteellisen nopeasti. Sopivan lämpötilan valitseminen ja säilyttäminen tukee kestävää kehitystä ilman erityistä vaivaa. Tämä kannattaa muistaa, kun aikataulut painavat päälle tai toimistolla on muita paineita.

4. Sijoita monitoimilaitteisiin. 

Markkinoilla on nykyään runsaasti monitoimilaitteita, joilla voi niin tulostaa, kopioida kuin skannatakin. Ne pienentävät laitteiston ylläpito- ja vaihtokustannuksia. Yksi monitoimilaite kuluttaa valmiustilassakin vähemmän energiaa kuin kolme erillistä. Energian säästäminen puolestaan pienentää ympäristökuormitusta. Lisäksi monitoimilaitteet voivat tehostaa työntekijöiden tuottavuutta. 

5. Pyydä työntekijöitä tulostamaan vain silloin, kun se on välttämätöntä – 

ja varmista, että he käyttävät kaksipuolista tulostusta. Yhden toimistotyöläisen paperinkulutus on keskimäärin 10 000 arkkia vuodessa, joten turhan tulostuksen ehkäiseminen ja paperinkulutuksen pienentäminen saa toimiston suorastaan vihertämään. 

6. Käytä tulostukseen vain kierrätyspaperia. 

Kierrätyspaperiin vaihtaminen on hyvä esimerkki siitä, kuinka yhdellä pienellä toimenpiteellä voi olla pitkäkestoisia ympäristövaikutuksia.

7. Pyydä työntekijöitä sammuttamaan tietokoneensa työpäivän päätteeksi. 

Sama koskee myös tulostimia ja muita laitteita. Sammuttaminen auttaa säästämään energiaa ja pidentää laitteen käyttöikää. Kiireisinä päivinä laitteiden käynnistäminen ja sammuttaminen voi olla rasittavaa, mutta tietokoneen sammuttaminen päivän päätteeksi on ympäristön kannalta parasta.  

Työpaikan ympäristökuormitusta ja stressaavuutta voi vähentää monin tavoin. Staplesilla on tarjota myös paljon muita vinkkejä, ja sen valikoimiin kuuluu valtava määrä ympäristöystävällisiä tuotteita.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form