Logo Staples

Näin tuot kestävän kehityksen luonnolliseksi osaksi yrityksesi toimintaa

Share via:
staples

Resurssien tuhlaaminen työpaikalla kuormittaa ympäristöä ja voi tulla yritykselle kalliiksi. Työntekijät haaskaavat jopa 4 % yritysten vuosittaisesta liikevaihdosta. Muutaman yksinkertaisen toimenpiteen avulla hävikkiä voidaan kuitenkin rajoittaa. Waste & Resources Action Programme -ohjelman asiantuntijoiden mukaan yritys voi säästää näin 350–900 euroa työntekijää kohden ja tukea samalla ympäristön kannalta kestävää kehitystä.

Liiketoiminnasta syntyvän jätteen määrää voi vähentää monin tavoin. Jotta toimilla olisi todella vaikutusta, myös työntekijät täytyy saada mukaan. Ihmisiä täytyy kannustaa ottamaan ympäristö huomioon. Lisäksi jätteen määrää voi vähentää valitsemalla tuotteita harkitusti. Pian ympäristön huomioiminen työpaikalla tapahtuu luonnostaan.

Internet, tietokone, näppäimistö, teknologia, laptop, avain, liiketoiminta, viestintä, symboli World Wide Web, verkko, desktop, tiedot, allekirjoittaa verkossa, laitteet-, kirje-, office-, teksti-, kuva

Työpaikkajätteen vähentäminen

Ennen kestävyyssuunnitelman toteuttamista kannattaa pyytää palautetta työntekijöiltä. Mitä mieltä he oikeasti ovat? Ryhmätapaamisten tai kyselyiden avulla voit selvittää, mitkä tekijät hankaloittavat jätteen vähentämistä. Samalla saatat saada hyviä ideoita. 

Hyödyt työntekijöille

Tavoitteiden (kuten paperinkäytön vähentämisen) asettamisen jälkeen kannattaa ryhtyä mittaamaan suunnitelman tehokkuutta. Laita vaikkapa keittiöön esille kaavio, josta näkee, kuinka paljon yrityksen paperijätteen määrä on vähentynyt. Voit myös järjestää kilpailun siitä, mikä tiimi on ympäristöystävällisin ja energiatehokkain. Ihmiset haluavat nimittäin tietää, että heidän teoillaan on vaikutusta.

Vähemmän jätettä, enemmän kierrätystä

Kaksipuoliseen tulostukseen kannustaminen voi vähentää yrityksen paperinkulutusta huomattavasti. IT-osastoa voi pyytää määrittämään kaksipuolisen tulostuksen oletusasetukseksi kaikille tulostimille. Toinen tapa vähentää turhaa tulostusta on paperikorien vieminen pois työpöytien alta – asiasta kannattaa tosin varoittaa etukäteen. Roskakorit voi jopa korvata kokonaan eri puolille toimistoa sijoitettavilla kierrätysastioilla.

Täyttösäiliöitä uusien kynien sijaan

Muovikynät ovat erinomainen esimerkki kertakäyttökulttuurista. Muovikyniä voidaan kuitenkin käyttää yhä uudelleen, jos niihin hankitaan täyttösäiliöitä. Kun uusia kyniä tilataan pienempiä eriä eikä toimistotarvikekaapeissa ole avattuja kynälaatikoita vaan työntekijöiden täytyy pyytää täyttösäiliötä musteen loppuessa, muovijätettä syntyy huomattavasti vähemmän. 

Kierrätetyt kynät

Jossain vaiheessa uusiakin kyniä täytyy toki hankkia – mutta niidenkin avulla voidaan edistää kestävää kehitystä työpaikalla. Pilotin uuden BeGreen-valikoiman kynät on valmistettu kierrätetyistä vesipulloista saadusta muovista. Tämä näkyy myös kynien muotoilussa. 

Liiketoiminnasta syntyvän jätteen määrän vähentäminen on myös taloudellisesti kannattavaa. Kun työntekijöille kerrotaan toimien syistä selkeästi ja uusien sääntöjen seuraamisesta tehdään helppoa, kaikki noudattavat pian samaa kaavaa (joka on tietysti tulostettu kierrätyspaperille kaksipuolisena).

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form