Logo Staples

Näin valitset luotettavan brändin

Share via:
  • Staples_article

Ympäristötietoisuuden edistäminen toimistolla on palkitsevaa. Sopivien tuotteiden löytäminen ympäristömerkintöjen viidakosta voi kuitenkin olla vaikeaa. Esitä ennen ostopäätöstä seuraavat kysymykset:

1. Onko brändillä kokemusta kestävästä kehityksestä?
Etsi brändejä, joiden liiketoiminta pohjautuu kestäviin periaatteisiin. Näin voit luottaa siihen, että yritys ottaa ympäristöasiat vakavasti. 

2. Onko tuote valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista?
Varmista, että ostamasi tuote on valmistettu uusiutuvista materiaaleista ja että toimitusketju on sertifioitu. 

3. Miten tuote on valmistettu?
Tarkista, että valmistaja on sitoutunut kestävään kehitykseen kaikissa toimissaan – vaarattomien aineiden suosimisesta vastuulliseen resurssienkäyttöön ja pakkausmateriaalien valintaan. 

4. Onko tuote kestävä, uudelleenkäytettävä tai kierrätettävä?
Etsi kestäviä tuotteita, jotka vähentävät uusien resurssien tarvetta ja jotka voidaan käyttää uudelleen tai kierrättää. 

5. Onko tuote hyväksi sekä ihmisille että ympäristölle?
Huomioiko brändi kestävässä kehityksessä maailmanlaajuiset tarpeet? Keskittyykö se energian saatavuuden ja turvallisuuden sekä raaka-aineiden vähyyden ohella ihmisten terveyteen ja turvallisuuteen, koulutukseen ja työllisyyteen?

6. Onko saatavilla ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja?
Oletko miettinyt paristokäyttöisten laitteiden, kuten laskinten, korvaamista aurinkokennolla varustetuilla laitteilla tai tavallisen tulostuspaperin vaihtamista ympäristöystävälliseen paperiin?

7. Onko tuotteella ympäristösertifiointi?
Arvostettuja ympäristösertifikaatteja ja -standardeja ovat esimerkiksi FSC, Blue Angel, Pohjoismainen ympäristömerkki (Joutsenmerkki), Rainforest Alliance, Itävallan ympäristömerkki, Fairtrade, EU-ympäristömerkki, PEFC, Energy Star, TCO, NF ja EN13432 (biohajoavuus- ja kompostoitavuusstandardi).

Eikö sinulla ole aikaa tarkistaa kaikkien hankittavien tuotteiden taustoja? Se on aivan ymmärrettävää. Siksi olemme testanneet tuhansia tuotteita puolestasi tunnetuimpien ja tiukimpien ympäristökriteerien pohjalta. Jos tuote täyttää yhden tai useamman edellä mainitun tahon vaatimukset, se saa Easy on the Planet -merkin. Tavoitteemme on helpottaa ympäristöystävällistä toimintaa. Niinpä sinä voit keskittyä työhösi luottaen siihen, että teet liiketoiminnan ja ympäristön kannalta parempia valintoja.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form