Logo Staples

Onko yrityksesi ympäristön kestävä?

Kolme tapaa pienentää siivouksen ympäristövaikutuksia yrityksessäsi

Share via:

Ympäristöystävällisyydessä ei ole kysymys pelkästään lakien noudattamisesta. Tänä päivänä asiakkaat odottavat, että yrityksesi osoittaa todella olevansa sitoutunut ympäristövaikutustensa pienentämiseen. On hyvinkin mahdollista, että heidän asiakkaansa odottavat samaa myös heiltä.

Siksi yrityksesi ympäristöjalanjäljen pienentäminen on järkevää niin taloudellisesti, ympäristöllisesti kuin työntekijöiden sitouttamisen kannaltakin. Hyvä uutinen on, että siivouksen osalta ympäristöasioihin voi vaikuttaa paljonkin ja aloittaa voi vaikka heti kevätsiivouksesta! Tee siis valintoja, jotka ovat parhaaksi sekä yrityksellesi että ympäristölle.

Kolme tapaa pienentää yrityksesi ympäristövaikutuksia

1. Tue kestävän kehityksen mukaista toimintaa ympäristöohjeistuksella

Kaikkien yritysten on tärkeää tukea kestävää kehitystä ja miettiä toimintansa ympäristövaikutuksia. Selvitä, miten ympäristöystävällisesti omassa yrityksessäsi toimitaan ja onko yrityksesi ympäristöohjeistus uusimpien säädösten mukainen.

Ympäristöohjeistuksessa tulisi huomioida

 • ympäristölainsäädäntö ja -vaatimukset
 • ympäristötavoitteet
 • jatkuvat ehkäisy- ja kehitystoimet
 • työntekijöiden toiminnan ympäristövaikutuksiin liittyvä koulutus
 • asianmukainen arviointi kaikkien sidosryhmien kanssa.

Tavoitteiden asettamisessa voi käyttää pohjana yrityksen edellisen vuoden ympäristötuloksia. Muista seurata tavoitteiden toteutumista vuoden aikana, jotta yrityksesi voi parantaa toimintaansa. Tarkempaa tietoa ympäristöohjeistuksen kokoamisesta on täällä (englanniksi).

2. Tee toimitusketjusta ympäristöystävällisempi

Ympäristöystävällinen toiminta alkaa tietysti itsestä ja omien ympäristövaikutusten vähentämisestä laajemmin. Ympäristötuloksia voi kuitenkin parantaa huomattavasti laajentamalla ympäristötietoista ajattelua koko toimitusketjuun. Miten ympäristöystävällisesti yrityksesi toimittajat toimivat? Kiinnittävätkö he huomiota omaan ympäristövaikutukseensa?

Tiedätkö, millaisia puhdistusaineita siivouspalvelujen tarjoajasi käyttää? Ota selvää:

 • Mitä puhdistusaineita yritys käyttää? Millaiset ympäristöhyväksynnät niille on myönnetty?
 • Käytetäänkö niitä ympäristön kannalta vastuullisesti?
 • Kierrättääkö yritys pakkausmateriaalit?

Selvitä, noudattavatko yrityksesi toimittajat samaa korkeaa vaatimustasoa kuin oma yrityksesi ja pyri luomaan yhteistyössä ympäristöystävällisempi toimitusketju. Toimittajat, jotka eivät ole valmiita tähän, eivät välttämättä auta edistämään yrityksesi kasvutavoitteita.

Kevätsiivouksen perustarvikkeet

Autamme sinua tekemään enemmän.


Tilaa puhdistustuotteita

3. Valitse ympäristöä rasittamattomat puhdistusaineet

On pakko todeta, että Yhdysvallat on ykkönen – ainakin mitä tulee siivousalaan ja alan ympäristötietoisuuteen. Green Cleaning Networkin mukaan 30–50 % amerikkalaisista yrityksistä käyttää joko ympäristöystävällisiä puhdistusaineita tai puhdistusaineita, joissa ei ole käytetty lainkaan kemikaaleja.

Kestävää kehitystä mietittäessä ei aina muisteta puhdistusaineiden merkitystä. Niiden valmistuksessa ei useinkaan ole huomioitu ympäristöä, minkä lisäksi niiden sisältämät kemikaalit päätyvät ilmakehään ja vesistöihin. Kun siis seuraavan kerran hankit yrityksellesi puhdistusaineita, kannattaa miettiä seuraavia asioita:

 • Miten haitallisia yrityksesi nykyiset puhdistusaineet ovat ympäristölle?
 • Millaisia luonnonmukaisia ainesosia sisältäviä vaihtoehtoja on saatavilla?
 • Millainen vaikutus tuotteiden kuljettamisella on ympäristöön?
 • Miten tuotteet on valmistettu (valmistuksessa syntyvä jäte, tehokas veden ja energian käyttö, biohajoavien kemikaalien, liuottimien ja lyijypohjaisten maalien käyttö sekä kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevan puun ja puutuotteiden käyttö)?

Tarjolla on paljon ympäristöystävällisiä puhdistusaineita, joiden puhdistustehokin on loistava! Päästöjä, joita yrityksesi ei voi enää itse pienentää, voi kompensoida esimerkiksi osallistumalla Easy on the Planet -ohjelmaan.

Kunnianhimoisilla ympäristötavoitteilla yrityksesi voi luoda tehokkaan työympäristön, jossa työntekijät ovat ylpeitä työstään, ja saada asiakkaat, toimittajat ja kumppanit sitoutumaan yhteistyöhön. Aloita yrityksessäsi uusi ympäristötietoisempi aikakausi jo tänään!

Share via:

Continue Reading

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form