Logo Staples

Coca-Colan korkeista korostuskyniksi

Share via:
  • Stabilo

STABILO, yksi mailman johtavista kirjoitusvälineiden valmistajista, on aloittanut ennennäkemättömän kierrätysprojektin virvoitusjuomavalmistaja Coca-Colan ja kierrätyspalveluja tarjoavan Interserohin kanssa. Ensimmäistä kertaa STABILO valmistaa korostuskyniä Coca-Cola-pullojen korkeista. Kynää myydään STABILO GREEN BOSS -nimellä ja siinä on 83 % kierrätettyä Procyclen-muovia. Kierrätetyn Procyclen-muovin on kehittänyt INTERSEROH Dienstleistungs GmbH, kansainvälisen kierrätykseen erikoistuneen ja raakamateriaaleja valmistavan ALBA Groupin tytäryritys.

Coca-Cola-pullojen muovikorkit sopivat korostuskynien valmistusmateriaaliksi, koska niiden muovi on alunperin suunniteltu ruokateollisuuden käyttöön ja täten se vastaa STABILOn korkeita terveysvaatimuksia. Coca-Cola kerää koko Saksan alueella PET-palautepulloja uudelleentäytettäviksi ja tämän yhteydessä lajittelee pullojen korkit kierrätysmateriaaliksi korostuskynien valmistukseen. ”Huomasimme nopeasti, että olimme löytäneet täydellisen toimittajan muoville, joka vastaa vaatimuksiamme”, kertoo Peter Satzinger, Manager Global Engineering STABILO International GmbH:ilta.

Interseroh käyttää patentoitua prosessia muuntaessa Coca-Cola-korkit palkintoja voittaneeksi Procyclen-kierrätysmuoviksi. ”Kiitos sen erityislaatuisen reseptin sekä täysin öljystä valmistetun uuden materiaalin, Procyclen vastaa kaikkia niitä vaatimuksia, joita korkealaatuisilta tuotteilta vaaditaan. Sen lisäksi sen valmistuksessa raakamateriaali, energiankäyttö sekä ilmaston suojeleminen ovat hyvässä tasapainossa”, kertoo tohtori Manica Ulcnik-Krump, Recycled- Resource Research and Development -osaston johtaja Interserohilta. Fraunhofer UMSICHTin tutkijat ovat raportoineet, että valmistuksesta aiheutuvia kasvihuonepäästöjä voidaan vähentää jopa 50% käyttäessä Procyclenia kierrättämättömien muovirakeiden sijaan. Ulcnik-Krump sanoo: ”Procyclen on siis paras vaihtoehto kestävälle kehitykselle.”

“Kehittääksemme innovatiivisia pakkausratkaisuja yritämme jatkuvasti suunnitella pulloistamme kevyempiä. Meidän strategianamme on myös käyttää kierrätettyjä sekä kasvispohjaisia materiaaleja sekä luonnollisesti uudelleenkäyttää materiaaleja kierrättämällä niitä.  Olemme hyvin kiitollisia, että olemme kumppanimme kanssa löytäneet tavan kierrättää pullonkorkkejamme.”, sanoo Sanam Moayedi-Stummer, tuotantopäällikkö Coca-Cola European Partners Deutschland GmbH:lta.

STABILO myy korostuskyniä neljässä värissä ympäristöystävällisessä valikoimassaan, STABILO GREEN BOSS -nimen alla. STABILO GREEN BOSS -kynät voidaan uudelleen täyttää käyttäen STABILO BOSS -kynätäytteitä ja kynät ovat ensimmäinen konkreettinen tulos STABILOn, Coca-Colan sekä Interserohin yhteistyöstä. Lisää tuotteita on luvassa.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form