Logo Staples

Tulostuksen vihreät periaatteet: viisi vinkkiä toimiston ympäristövaikutusten pienentämiseen

Share via:
Staples_article

Yritykset ympäri maailman panostavat ympäristöjalanjälkensä pienentämiseen yhä aktiivisemmin – syystäkin. Ympäristön tila on yhteinen asia, johon vaikuttavat yhtä lailla pienet kuin suuret yritykset. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa yritykset aiheuttavat 31 prosenttia maan kokonaispäästöistä. Siksi on tärkeää, että sekä toimistot että kotitaloudet osoittavat vastuunsa tekemällä ympäristöystävällisiä valintoja.

Toimiston ympäristövaikutuksia voi pienentää monilla tavoilla, kuten vähentämällä veden tuhlausta, säätämällä lämmitystä tai ottamalla käyttöön kattavan jätteiden kierrätysohjelman. Helppo tapa päästä alkuun on muuttaa toimiston tulostuskäytäntöjä. Tulostus on tärkeä osa monen yrityksen päivittäistä liiketoimintaa, joten tulostuskäytäntöjä muuttamalla voi päästä merkittäviin tuloksiin. Toivotko yrityksesi ottavan käyttöön vihreät tulostuskäytännöt, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Yllä mainittujen ohjeiden avulla voit muokata tapoja taloudellisemmiksi ja ympäristöystävällisimmiksi.

Käytä aina kierrätettyjä tuotteita
Kierrätys on yleisesti ottaen hyvä keino pienentää yrityksen ympäristövaikutuksia. Yritys voi kuitenkin mennä kierrätyksen suhteen vielä askelen pidemmälle hankkimalla kierrätetystä materiaalista valmistettuja tuotteita. Toimistoissa ympäri maailman kulutetaan vuosittain valtavia määriä paperia. Kierrätyspaperin käyttö pienentää toiminnan ympäristövaikutuksia, ja sama pätee myös kierrätettyihin mustekasetteihin. Kierrätystuotteiden käyttö pienentää kustannuksia ja edistää samalla vihreitä toimintatapoja.

Kokeile harmaasävytulostusta ja säästötilaa
Jos toimistossa tulostetaan useita versioita samasta asiakirjasta tai jos yrityksen sisäisiin asiakirjoihin lisätään usein monimutkaisia värigrafiikoita, harmaasävytulostus voi säästää ympäristöä. Harmaasävytulostus käyttää mustaa kasettia värillisten kasettien sijaan aina kuin mahdollista. Tuloksena on harmaan ja mustan sävyisenä tulostuva asiakirja, jonka luettavuus on täydellinen ja joka vastaa ympäristö- ja budjettivaatimuksia paremmin. Lisäksi useimmista tulostimista löytyy säästötila, joka harmaasävytulostuksen tapaan auttaa säästämään rahaa. Säästötilassa voi tulostaa esimerkiksi tiimipalaveria varten lukukelpoisen dokumentin, jonka tulostuslaadun ei tarvitse olla viimeisteltyä.

Kouluta yrityksesi henkilökunta tulostamaan kustannustehokkaasti
Erään tutkimuksen mukaan yritykset käyttävät keskimäärin 1–3 prosenttia liikevaihdostaan tulostamiseen. Tästä voi helposti kertyä merkittävä summa. Kaikki työntekijät eivät välttämättä tiedä, miten tulostuskustannuksia voi vähentää yrityksen sisällä, mutta tämän ongelman voi ratkaista kouluttamalla henkilökuntaa. Yritys voi säästää rahaa ja voimavaroja kouluttamalla henkilökuntansa pienentämään päivittäisiä kustannuksia ja ohjaamalla kaikki tulostustyöt kustannustehokkaimpiin toimintatapoihin.

Pienennä sähkönkulutusta
Toimiston sähkölaitteista kannattaa katkaista virta, kun ne eivät ole käytössä. Rahaa säästyy, kun turhat valot sammutetaan ja kannettavista tietokoneista, latureista, kahvinkeittimestä ja muista laitteista katkaistaan virta. Tämä koskee erityisesti tulostimia. Osa lasertulostinmerkeistä ja -malleista käyttää valmiustilassa jopa enemmän sähköä kuin käytössä ollessaan, koska valmiusaika saattaa olla pitkä ja kattaa koko vuorokauden. Tämän vuoksi nämä tulostimet on tärkeä muistaa sammuttaa tai irrottaa verkkovirrasta päivän päätteeksi.

Valitse ympäristöystävällinen tulostin
Ympäristöystävällisiä tulostimia on saatavilla laaja valikoima. Ympäristöystävälliset tuotteet ovat loistava valinta yrityksille, jotka haluavat lisätä uskottavuuttaan ympäristöasioissa. Kuten muutkin toimistolaitehankinnat, ne edellyttävät kuitenkin taloudellista investointia. Ympäristöystävälliset tulostimet kuluttavat vähemmän energiaa kuin tavalliset tulostimet, kuitenkaan laadusta tinkimättä. Ennen tulostimen hankkimista kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja ja varmistaa, että hankinta vastaa yrityksen tarpeita ja tuo jatkossa energia- ja kustannussäästöjä. Jos et tiedä mistä aloittaa, pyydä ohjeita ja neuvoja asiantuntijoiltamme.

Tulostaminen saattaa tulla toimistolle erittäin kalliiksi sekä kustannusmielessä että ympäristövaikutusten takia. Seuraavien vinkkien avulla ja muuttamalla tulostuskäytäntöjänne yrityksessäsi voidaan tulostaa entistä ympäristöystävällisemmin.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form