Logo Staples

Uusi alku: 8 tapaa tehdä toimistosta vihreämpi

Share via:
  • Bi-Office

Jos yksi uudenvuoden lupauksistasi oli alkaa vaikuttaa, vähentää jalanjälkeäsi ympäristössä, muuttaa asenteitasi ja tekojasi omantuntosi mukaan, yms., tiedä, että et ole yksin.

Emme voi kaikki olla EKO-pakkomielteisiä, mutta meillä on omatuntomme. Mitä ympäristön säilyttämiseen tulee, yhteinen ekologinen omatuntomme kasvaa päivittäin, ja tiedämme, että (onneksi) useimmat meistä muuttavat jo vanhoja tapojaan ja omaksuvat ekoystävällisempiä elintapoja.

Idea ilman toimintaa ei tule koskaan suuremmaksi kuin aivosolu, jossa se kehitettiin. - Arnold Glasow

Jos siis olet yksi niistä, jotka haluavat tehdä pieniä tekoja ison asian puolesta, tässä on hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla saat voit uudistaa ekoystävällisen asenteesi ja saat vihreämmän toimiston!

1. Luo toimistoosi pieni, mutta älykäs kierrätyspiste.
Sijoita se näkyvälle paikalle: jos kierrätysastiat vievät liikaa tilaa, laita paperinkeräysastia tulostimien viereen ja yleinen kierrätysastia henkilökunnan tiloihin. Pidä huoli, että kierrätysastiat tyhjennetään säännöllisesti.

2. Pysy aitona: Oikeat lasit, mukit, astiat ja ruokailuvälineet ovat parempia kuin kertakäyttöiset
Suosittu IdeaBite.com-sivusto, joka lähettää lukijoilleen sähköpostilla päivittäisiä neuvoja ekoystävällisyyteen ja terveisiin elämäntapoihin, julkaisi artikkelin, jonka mukaan: “Yksi kahvikupillinen päivässä tuottaa roskiin päätyessään 10 kiloa jätettä vuodessa.”

Yksinkertainen ja hauska ajatus, kuten “tuo oma mukisi toimistoon” -kampanja, voi olla koko yhtiön yhteinen toimiva ja tärkeä vihreä teko.

3. Tuo ulkoilma sisään: Kasvien asettelu toimistoon.
Kasvit eivät ole vain vihreitä ja kauniita, vaan ne kierrättävät hyvin ilmaa ja vähentävät bakteereja. Kasvien tuominen toimistoon on jotain, mitä kaikkien tulisi haluta. Sekä fyysiset että psykologiset hyödyt ovat todistettu lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa. Vuonna 2010 tehdyssä New University of Technology Sydneyn (UTS) tutkimuksessa mitattiin huomattavasti vähemmän jännittyneisyyttä/jännitteitä, masennusta/alakuloisuutta, vihaa/vihamielisyyttä, ja väsymystä tiloissa, joissa oli viherkasveja. Tutkimuksen mukaan jopa yksi viherkasvi työtilaa kohden voi kohottaa henkilökunnan mielialaa ja edesauttaa siten hyvinvointia ja työsuorituksia.

4. Näytä vain tärkeät tiedot: Älä tulosta liikaa!
Kun tulostaa yhden kopion muistioista tai toimiston sisäisistä asiakirjoista ja näyttää sen kaikille toimistossa, hukkapaperin määrä vähenee huomattavasti. Valmista, että valitset oikean ilmoitustaulun joka osastolle ja toimistotilalle. Hyvä paikka ilmoitustaululle löytyy usein ulkoa tai yhteisötiloista, joihin henkilökunta usein kerääntyy yhdessä. Mihin vain on hyvä asentaa ilmoitustaulu, jossa voi kertoa tärkeitä tietoja, jos vain tilaan sellainen mahtuu. Talon ulkopuolella kannattaa käyttää lukittavia, vedenpitäviä ja kestävämpiä ilmoitustauluja. Teollisuuden valmistuslinjoille suositellaan palon-kestäviä erityisvahvoja ilmoitustauluja kirkkaan keltaisilla kehyksillä paremman erottuvuuden vuoksi.

5. Valitse älykäs valaistus
Korvaa perinteiset hehkulamput energiansäästölampuilla tai LED-lampuilla, jos mahdollista. Nämä kuluttavat 75 % vähemmän energiaa kuin perinteiset hehkulamput ja valaisevat yhtä hyvin. Jos suunnittelet toimiston uudistamista, valitse kirkkaan väriset seinät; kirkkaat värit ja kiiltävämmät pinnat heijastavat päivänvaloa, jolloin tila tarvitsee vähemmän valaistusta.

6. Vähennä vaihtelevia kuluja: Säästä energiaa ja rahaa
Tarkasta tietokoneen standby-asetukset - jos tietokoneet ovat pitkään käyttämättä, niiden pitäisi mennä standby-tilaan lyhyen ajan sisällä.

Pidä tietokoneesi laitteisto päivitettynä; uusimmat mallit ja näytöt ovat energiatehokkaampia. Sammuta valot huoneista, jotka eivät ole käytössä. On tarpeetonta jättää toimiston, henkilökunnan tilojen tai pesuhuoneen valoja päälle koko päiväksi, joten on hyvä vedota koko toimistoon, että valot sammutettaisiin huoneista ja säästettäisiin näin energiaa. Moniin toimistoihin on asennettu liiketunnistimet, jotka sammuttavat valon, kun liikettä ei enää havaita.

Ja varmista tietenkin, että valot eivät jää yöksi päälle.

7. Kirjoitustaulun käyttö ja väärinkäyttö
Käytä kirjoitustauluja ja projektoreja esityslistojen esittämiseen paperin tulostamisen ja jakamisen sijaan. Tällainen käyttö on osoittautunut hyväksi monissa tapauksissa — sekä suunnittelun että ajattelun apukeinona, keskustelujen aiheiden ohjaajana tai tiedonsiirron alustana esitelmien ja workshopien aikana. Kirjoitustaulut ovat omiaan ajatusten vaihtoon, Kanbaniin, scrumiin, kaikenlaisiin työmenetelmiin, ajatusten järjestämiseen, projektisuunnitteluun, sekä uudelleenkäyttöön turhan paperinkulutuksen sijaan!

8. Tee vihreitä hankintoja. Käytä ekoystävällisiä tuotteita!
Varmista ainakin, että toimiston siivouksessa käytetään vihreitä tuotteita, jotka eivät vahingoita ympäristöä. Etsi ja osta tuotteita, jotka on valmistettu uudelleenkäytetyistä aineista (aineista, jotka on kerätty ja muutettu toisiksi) kuten paperit ja muovituotteet.

Etsi ja osta vihreitä tuotteita, kuten niitittömiä nitojia ja kyniä, jotka voi täyttää uudelleen pois heittämisen sijaan.

Vähennä tai lopeta sellaisten tuotteiden käyttö, joilla ei ole vihreitä vaihtoehtoja, kuten kuminauhat.

On uusi vuosi, ja olemme tehneet paljon lupauksia, jotka tekevät varmasti henkilökohtaisesta ja ammatillisesta elämästämme parempaa. Mutta miksi keskittyä vain omiin tavoitteisiinsa, kun voimme keskittyä vihreiden asenteiden ja tapojen parantamiseen ja parantaa mahdollisuuksia kestävään tulevaisuuteen? Toivomme, että nämä ympäristöystävällisen elämän vinkit innoittavat sinut uudistamaan toimistosi ja aloittamaan vuoden uudella ekoystävällisellä asenteella!

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form