Logo Staples

Plantronics - kova ääninen ongelma, jota ei kannata sivuuttaa

Share via:
Plantronics

Joskus aiemmin työntekijä saattoi helposti sulkea työhuoneensa oven, kun hänellä oli tärkeä puhelu hoidettavana. Nykyään monilla ei edes ole omaa työhuonetta. Puhelut hoidetaan kiireisissä avotoimistoissa, kotona tai jopa työmatkoilla.

Joskus aiemmin työntekijä saattoi helposti sulkea työhuoneensa oven, kun hänellä oli tärkeä puhelu hoidettavana. Nykyään monilla ei edes ole omaa työhuonetta. Puhelut hoidetaan kiireisissä avotoimistoissa, kotona tai jopa työmatkoilla.

Melu on kuitenkin edelleen ongelma. Se tuntuu seuraavan meitä kaikkialle. Vieressä istuva työtoveri puhuu liian lujaa. Hälytyssireeni huutaa kotitoimiston ikkunan alla. Liikenteen äänet tukkivat korvasi, kun kävelet tapaamiseen.

Äänilaitteisiin erikoistuneen Plantronicsin mukaan melulla on suuri merkitys: se alentaa tuottavuutta, lisää stressiä ja aiheuttaa fyysisiä vaivoja, esimerkiksi päänsärkyä.

Mitä voimme tehdä? Plantronics käsittelee tätä ongelmaa sekä ratkaisuja tähän Melu työssä -oppaassaan.

Oppaan mukaan melua voi torjua tehokkaimmin keskittymällä kolmeen tekijään:

Henkilöstö
Työntekijöiden olisi pystyttävä tekemään ammatillista yhteistyötä kaikissa ympäristöissä ilman häiritsevää taustamelua. Tähän tavoitteeseen päästään helpoimmin käyttämällä kuulokkeita tai älykästä kaiutinpuhelinta. Yhteistyötä voi tehostaa myös ottamalla käyttöön Smarter Meetings -näkökulman ja puhekoulutuksen.

Ympäristö
Ympäristön äänimaailman hahmottaminen auttaa löytämään keinoja melun vähentämiseen. Esimerkiksi voimakkaita äänipiikkejä voi torjua kuulokkeilla, joissa on aktiivinen vastamelutoiminto. Joskus taas kotitoimisto saattaa olla tarpeen sijoittaa erilleen kodin muista touhuista.

Tekniikka
Kun käytössä on tekniikkaa, joka tarjoaa samanlaisen äänenlaadun laitteesta riippumatta, puhelut voi hoitaa yhtä varmasti missä tahansa. Kun häiritsevät äänet on poistettu ja keskustelijoiden äänet kantavat luonnollisesti jopa tietokonepuheluissa, aikaa ei kulu turhaan toistamiseen vaan tärkeissä neuvottelupuheluissa voidaan keskittyä olennaiseen.

Kannattaa siis keskittyä hetken verran ympäristön äänimaisemaan ja miettiä, miltä se kuulostaa puhelinlinjan toisessa päässä olevasta kuulijasta.

Share via:
Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form