Logo Staples

5 vinkkiä, joiden avulla hyödynnät loman jälkeisen tehokkuuden

Share via:
Staples_article

Tammikuun alussa joulukoristeet kerätään pois seuraavaa vuotta varten ja ajatukset palaavat takaisin töihin. Monet meistä ovat tällöin täynnä energiaa ja uutta puhtia. Sekä loma että vuoden vaihtuminen virkistävät mieltä ja antavat intoa tammikuun kirpeisiin pakkasaamuihin. Kuinka tämän toimiston energialatauksen voi hyödyntää parhaiten liiketoiminnan hyväksi? Nämä viisi vinkkiä auttavat aloittamaan uuden vuoden tehokkaasti.

1. Kannusta selkeiden ja saavutettavien tavoitteiden asettamiseen

Henkilöstön paineen lisääminen ja ylitöiden vaatiminen eivät auta parantamaan liiketoiminnan tuottavuutta – päin vastoin. Stressaantuneina ja väsyneinä työntekijät eivät kykene hoitamaan projekteja menestyksekkäästi. Kannusta työntekijöitäsi laatimaan selkeitä tavoitteita, joilla on aikataulu. Uuden vuoden tavoitteet antavat työntekijöille saavutettavia päämääriä. 

 

2. Varusta toimistosi olennaisilla perustarvikkeilla

Vuoden alussa kannattaa sijoittaa tarvikkeisiin, jotka tukevat tehokasta työskentelyä. Hanki uusia toimiston tarvikkeita kuten muistikirjoja, kalentereita ja helppokäyttöisiä arkistointijärjestelmiä sekä joka päivä tarvittavia tarvikkeita kuten muistilappuja, suunnittelukalentereita ja saksia. Tarjoamalla työntekijöillesi oleelliset perustarvikkeet varmistat tehokkaan ja sujuvan työskentelyn. Samalla henkilöstön motivaatio paranee ja toiminta tehostuu. 

 

3. Juhli onnistumisia ja anna palautetta hyvästä työstä

Monet tutkimukset osoittavat, että hyvin tehdystä työstä palkitseminen tekee työntekijän onnelliseksi ja parantaa tuottavuutta entisestään. Toisaalta omistautuneet ja työteliäät työntekijät voivat helposti lannistua ja pettyä, mikäli he eivät koe saavansa kiitosta kovasta työstään. Ottakaa tavaksi juhlia onnistumisia ja jakaa työntekijöille tunnustusta hyvästä työstä. Onnistumista voi huomioida monilla tavoin: esimiehet voivat kehua alaisiaan suullisesti, tai yritys voi ottaa tavakseen kuukauden työntekijän valinnan. Työntekijöiden palkitseminen on yrityksen etu! 

 

4. Tarkista toimiston laitteiden toimivuus 

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin aloittaa aamu vanhan jumittavan kopiokoneen kanssa tapellen. Tehokkaan työrytmin voi katkaista myös rikkinäinen monitoimitulostin, josta on soitettava IT-tukeen kesken kiireisen viikon. Aloita uusi vuosi tehokkaasti tarkistamalla koko toimistosi laitteiden ja järjestelmien toimivuus! Mikäli yrityksesi tarvitsee uuden silppurin, tulostimen tai skannerin, se kannattaa hankkia heti vuoden alussa. Tarkista myös, onko muita laitteita syytä vaihtaa: missä kunnossa ovat esimerkiksi keittiölaitteet, säilytysratkaisut ja valaistus? Toimivat laitteet ilahduttavat varmasti joululomalta palaavaa henkilöstöä ja kannustavat tehokkaaseen työskentelyyn vuonna 2018. 

 

5. Piristä toimiston ilmettä 

Suuri osa toimistoista ja muista työtiloista on suunniteltu mahdollisimman hillityiksi, mutta yllättävät yksityiskohdat ja erilaiset sisustusratkaisut voivat tuoda työympäristöön tarvittua inspiraatiota. Monien tutkimusten mukaan hillitty sisustus ja neutraalit värit eivät nimittäin auta parantamaan tuottavuutta. Mitäpä jos lisäisitte väriä toimistoonne esimerkiksi ripustamalla taidetta tai valokuvia seinille? Mielenkiintoinen ympäristö voi nostaa työntekijöiden mielialaa ja parantaa heidän työpanostaan. 

 

Toimivan työympäristön ja oikeiden työvälineiden avulla saat kaiken hyödyn irti vuoden alun energiasta ja tehokkuudesta. Kun panostat toimistoosi ja teet tärkeät hankinnat nyt, voit nauttia hyvistä tuloksista tulevina kuukausina.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form