Logo Staples

Ideoi tiesi innovaatioon

Share via:
3m

Elämme aikaa, jolloin tiiminä työskentely on hyvin tärkeää.  Ratkaisujen löytäminen ongelmiin ja työskentelytapojen parantelu, kun aikaan ja resursseihin liittyy paineita, on haastavaa, eikä niitä voi tehdä tehokkaasti siilossa.  Yhteistyö on innovaatiota rohkaisemisen kriittinen osa.

Vaikka aivoriihen yleinen konsepti ei ole uusi juttu, tiettyjen yleisten ohjeiden seuraaminen voi auttaa maksimoimaan istuntojesi tulokset. 35 vuoden ajan Post-it®-brändi on ollut aivoriihen synonyymi – isojen ja pienten. Tässä on muutamia ohjeita, joita olemme oppineet matkan varrella, jotka auttavat pitämään tiimisi keskittyneenä, innostuneena ja tuottavana.

1. Pidä kommentit positiivisina
Pidä kommentit positiivisina. Yksi suurimmista häiriöistä muuten loistavalle aivoriihelle on negatiivinen palaute. Sen sijaan, että olisit eri mieltä ideasta, käännä huomiosi idean kehittämiseen tai sen muokkaamiseen erilaisella tavalla.

2. Tunne ympäristösi
Jos teet töitä värittömässä toimistossa, lisää siihen vähän väriä kirkkailla Post-it® Super Sticky Notes -viestilapuilla. Jos tilaa on vähän, kerää ideat Post-it® Easel Pads -lehtiötaululle. On merkityksekästä tietää missä ja milloin aivoriihi tapahtuu, kun luodaan ideoita ja energiaa tiimillesi.

3. Älä suorita liian aikaisin
Istunnossasi keksitään jotain nerokasta. Se on hienoa, mutta älä anna idean harhauttaa sinua vielä. Anna luovan istunnon jatkaa kehittymistä ja voit palata kyseisen idean ”realiteetteihin” myöhemmin. Saatat keksiä idean, joka on entistä vahvempi.

4. Katso aina eteenpäin
Ideat ovat vahvimmillaan kun unohdetaan menneisyys ja keskitytään tulevaisuuteen. Vastusta impulssia tuhota idea perustuen siihen, mikä on ja mikä ei ole toiminut aikaisemmin ja mieti, mitä voitaisiin muokata tänään ja mahdollisesti ratkaista huomiseksi.

5. Rupea visuaaliseksi
Mikään ei ole niin mieleenpainuva kuin kuva.  Piirrä, luonnostele ja jaa ideoitasi Post-it®-tuotteiden avulla näyttääksesi, mitä päässäsi liikkuu – onpa kyseessä sitten uusi prosessi tai sana jonka haluat havainnollistaa.

6. Aloita projektinhallinta
Kun olet saanut idean, käytä Agile/Scrum-mallia, joka jakaa idean tai projektin testattaviin moduuleihin, jotka voidaan yhdistää yksittäin. Kokoa pieni ryhmä, jonka roolit edustavat projektia kokonaisuudessaan – tämä tiimi tapaa usein projektin aikana.  Luo otsikoita käyttämällä Post-it® -tuotteita Tarina- (toiminnot/ominaisuudet), Tehtäväksi-, Meneillään-, Vahvistettavaksi- ja Valmis-sarakkeissa. Jokainen tiimin jäsen on vastuussa jostakin värikoodatusta osiosta, joten he voivat helposti visualisoida mikä osio on heidän.  Kun projekti on käynnissä ja jokainen osio edistyy niin vastuussa oleva tiimin jäsen voi siirtää sitä kunnes se on lopulta Valmis-sarakkeessa.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form