Logo Staples

Miten värit voivat edistää työtehoa

Share via:
  • Exacompta

Äskettäin tehdyssä Teksasin yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että harmaa, beige ja valkoinen toimistoväritys edistää masentuneisuutta ja surullisuutta, eritysesti naisilla.

Saman tyyppinen tieteellinen tutkimus on osoittanut, että värit eivät pelkästään vaikuta   mielialaan, vaan myös tuottavuuteen sekä hyvään että huonoon suuntaan. Väriköyhät ympäristöt, joissa on paljon mustaa ja valkoista, eivät inspiroi eivätkä edistä tuottavuutta. Ne lisäävät burnout-riskiä jopa 25 %.

Katso, miten värit vaikuttavat alitajuisesti päätöksentekoon, tuottavuuteen, tyytyväisyyteen, luovuuteen ja viestintään. 

PUNAINEN
Lämpimät värit ovat hyvin stimuloivia. Punainen on tuottavuuden TÄRKEIN väri! 

Jos levität punaista väriä toimistoon, kuten seinän maalaus, tai ostat punaisen arkistointikaapin, se aktivoi aivojen vasenta puoliskoa ja luo energiaa antavan ympäristön.

KELTAINEN ja ORANSSI
Keltainen ympäristö antaa onnellisuuden tunteen, se parantaa itsekunnioitusta ja tehostaa päätöksentekoa.  Jos sinun on tehtävä tärkeä tai vaikea päätös, koeta sulkeutua neutraaliin toimistoon ja työskennellä keltaisilla kansioilla.

Oranssi on kommunikaation ja onnellisuuden väri. Oranssinväriset kohteet, kuten huonekalut tai rengaskansiot, ovat täydellinen tapa toivottaa kävijät tervetulleiksi vastaanottotiskillä.

SININEN
Jos sinun on oltava luova, kuten tutkija, arkkitehti tai suunnittelija, sinun tulee keskittyä sinisiin arkistointiratkaisuihin, sillä sininen väri aktivoi luovuutta (oikeaa aivopuoliskoasi). Sininen rauhoittaa ja auttaa sinua luomaan parhaita ideoita.  Sininen rauhoittaa ja auttaa sinua luomaan parhaita ideoitasi.

Sinistä on kuitenkin yhdisteltävä muihin väreihin, kuten punaiseen, lime-vihreään tai vaaleanpunaiseen. Itseasiassa liian runsas sininen on turruttavaa!

VIHREÄ
Vihreä on aina ollut rauhoittava väri. Vihreä edistää keskittymistä (se aktivoi aivojen molempia puoliskoja yhtä aikaa). Se on myös täydellinen väri lukemista varten! Älä siis epäröi järjestää tärkeitä asiakirjoja vihreään kansioon rohkaistaksesi niiden lukemista.

VAALENPUNAINEN ja PURPPURA
Vaaleanpunainen tuo esiin positiivisia tunteita, se pitää sinut rauhallisena ja vähentää stressiä. Myös purppura parantaa tuottavuutta.

Värien vaikutus on ehkä alitajuista, mutta se on paljon tärkeämpää, kuin itse uskomme.  Joten sinun on syytä harkita, kun valitset huonekalujasi ja arkistointituotteitasi!

Jos valitse kansioiden värit oikein ja käytät hyödyksesi värien tarjoamia etuja, ei liene epäilystä, että Exacomptan pinnoitetut täplikkäät värilliset pahvikansiot auttavat parantamaan tehokkuutta ja saavuttamaan tavoitteet tullessasi iloisena työhön.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form