Logo Staples

Näin hyödynnätte lomilla kertyneen energian työpaikalla

Share via:

Työelämässä on tapahtunut valtavasti muutoksia parin viime vuosikymmenen aikana. Yksi asia on kuitenkin ennallaan: työntekijät pitävät yleensä joka vuosi kesälomaa. Heille loma on tilaisuus rentoutua, tehdä mitä huvittaa ja unohtaa kellon mukaan eläminen.

Palatessaan töihin heidän pitäisi siis pursuta tarmoa ja olla valmiina uusiin haasteisiin.

Työnantaja voi hyödyntää tätä energiaa koko toimiston ilmapiirin ja tuottavuuden parantamisessa. Yksi tehokkaimmista tavoista on näyttää itse esimerkkiä. Tässä on viisi vinkkiä antoisaan lomalta paluuseen.

matka, beach, vesi, meri, ocean, kesä, aikuinen, seashore, rentoutumista, vapaa, loma, ihmiset, yksi, hiekkaa, mies, ulkona, tietokone, nainen, virkistys, laptop

Siivoa kunnolla

Hyvä tapa saada taas kiinni rutiineista on siivota oma työpöytä, laatikot ja arkistointikaapit perusteellisesti. Sinulla on todennäköisesti paljon papereita, joita et enää tarvitse. Paras paikka niille on paperisilppuri. 

Työn organisointia helpottavat ratkaisut

Toki säilytettävääkin on paljon. Lomalta paluu on oiva hetki kaiken tarpeellisen järjestämiseen. Mikset arkistoisi asiakirjoja värikkäisiin kansioihin, jotka kuvastavat loman jälkeistä aurinkoista mielialaasi? Pirteänvärisissä paperilokerikoissa taas on hyvä säilyttää niitä papereita, joita tarvitset usein. 

Tee suunnitelmat seuraaville viikoille

Kun olet siivonnut työpöytäsi, on aika vilkaista kalenterista, mitä seuraaville viikoille on luvassa. Samalla sinun kannattaa suunnitella ajankäyttösi sen mukaan, mikä on tärkeää ja mikä vähemmän tähdellistä. Värillisillä Post-it-lapuilla on helppo merkitä eri asioiden tärkeystaso.

Käy viestit läpi

Lomalta palatessasi sähköpostisi on todennäköisesti täynnä viestejä. Ensimmäinen reaktiosi on ehkä ryhtyä käymään niitä saman tien läpi saapumisjärjestyksessä. Todennäköisesti on kuitenkin järkevämpää käsitellä viestit lähettäjän tai aihepiirin mukaan. Kun keskityt yhteen asiaan kerrallaan, olet myös tehokkaampi.

Päivitä kuulumiset kollegoiden kanssa 

Rentouttavan loman jälkeen voi olla vaikeaa sopeutua saman tien kiireiseen työympäristöön. Ota pehmeä lasku, käy lounaalla ja pyydä paria kollegaa seuraksesi, jotta voitte päivittää työkuulumiset. 

Lomalta töihin paluun ei tarvitse olla lannistavaa – kun tulet töihin reippaana ja virkeänä, sinä ja työntekijäsi voitte palata takaisin työrutiineihin sujuvasti ja olette valmiita uusiin haasteisiin.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form