Logo Staples

5 tapaa luoda terveellinen työympäristö

Share via:
  • Staples_article

Yritykset panostavat työympäristöjen terveellisyyteen aina nuhan selättämisestä kipujen lievittämiseen. Terveellisen työympäristön avulla yritykset pystyvät vähentämään työntekijöiden poissaoloja, tehostamaan tuottavuutta ja parantamaan sitoutuneisuutta. Panostamalla seuraavaan viiteen osa-alueeseen yrityksesi voi edistää työntekijöiden hyvinvointia ja saada työntekijät omaksumaan terveellisiä elintapoja.

1. Suunnittele toimisto hyvinvointi huomioiden

Työviikon aikana toimistosta tulee usein toinen koti. Monet työntekijät viettävät vähintään puolet hereilläoloajastaan työpaikalla, ja monet istuvat päivittäin enemmän kuin nukkuvat öisin. Yrityksillä on lukuisia keinoja, joilla työntekijän hyvinvointi voidaan ottaa huomioon työpistettä ja toimistoa suunnitellessa, aina toimistotuoleista ja näppäimistöistä valaistukseen.

Kun haluat luoda hyvinvointia edistävän toimiston, pidä seuraavat asiat mielessä:

2. Pidä paikat siisteinä

3. Omena päivässä…

Terveellinen ruokavalio on ensimmäinen askel kohti vahvempaa immuunijärjestelmää ja energisempää eloa. Kannustamalla työntekijöitä syömään terveellisemmin voit edistää työympäristön terveyttä ja työntekijöiden hyvinvointia. On tunnettu tosiasia, että huonolaatuinen ravinto nostaa painoa ja tekee väsyneeksi — nämä ovat juuri niitä ongelmia, jotka usein liitetään sohvaperunamaiseen elämäntapaan. Kun yritykset pyrkivät edistämään hyvinvointia, ne voivat samalla rohkaista työntekijöitä valitsemaan terveellisempiä ruokia. Tässäpä pala purtavaksi:

4. Taistele flunssaa vastaan

Flunssa ja nuhakuumeet saattavat levitä kulovalkean tavoin varsinkin avokonttoreissa, mikä vie työntekijöitä vuoteen omiksi ja heikentää tuottavuutta. Vaikka lämpötila laskee nollan alle, sen ei välttämättä tarvitse olla merkki nuhanenien invaasiosta toimistossa.

Muista nämä asiat, niin voit ehkäistä bakteerien leviämisen ja pitää työntekijäsi terveinä:

5. Hyödynnä tekniikkaa

Jopa 65 % työntekijöistä sanoo menevänsä kipeänäkin töihin, vaikka he eivät voi työskennellä koko potentiaalillaan ja saattavat samalla tartuttaa työtoverinsa. Jos projektin deadline painaa päälle eikä sairaslomiin ole varaa, hyödynnä teknisiä apuvälineitä, joiden avulla työntekijät voivat jatkaa työskentelyä levittämättä bakteereja ympäriinsä. Yritykset pystyvät usein helposti ja edullisesti tarjoamaan työkalut ja tietotaidon etätöiden tekemiseen kotona.

Yhteistyöllä se onnistuu

Hyvinvoinnin edistäminen työpaikalla edellyttää yhteistyötä. Edellä esitellyt aloitteet, menetelmät ja toimenpiteet koskevat organisaation eri osia, joten kaikkien tahojen ja sidosryhmien on tehtävä osansa. Kun yritykset pyrkivät edistämään työympäristöjensä terveyttä, ne osoittavat olevansa sitoutuneita työntekijöidensä hyvinvointiin sekä vähentämään poissaoloja, lisäämään tuottavuutta, kannustamaan terveellisiin elämäntapoihin ja pienentämään kustannuksia. Siinä vasta tervettä liiketoimintaa!

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form