Logo Staples

6 tapaa estää flunssan leviäminen töissä

Share via:
  • Staples_article

Vuosittain miljoonat ihmiset kaikkialla maailmassa sairastuvat flunssaan ja joutuvat lepäämään kotona pois töistä, jossain tapauksissa jopa viikkokausia. Viime talvi oli erityisen rankka ihmisien joutuessa sairaalaan ja jopa menehtyen ympäri Eurooppaa ja maailmaa, joten on äärimmäisen tärkeää valmistautua tulevaan flunssakauteen.

Ei ole koskaan liian aikaista alkaa elää terveellisemmin, ja influenssarokotuksen lisäksi on monia muita keinoja, joilla voit suojautua sairastumiselta kotona ja töissä.

Onneksi Staples on apunasi. Toimiston tarvikkeiden lisäksi meillä on laaja valikoima saniteetti- ja puhdistusratkaisuja, joiden ansiosta kaikki toimistot, työpisteet tai taukotilat pysyvät puhtaina ja raikkaina. Niitä pitää vain asettaa helposti saataville ja kannustaa ihmisiä huolehtimaan terveydestään, huomioimaan muut ja kunnioittamaan toisiaan.

Tässä tärkeimmät tavat estää sairastumiset ja suojata työtovereita: 

1. Pese ja kuivaa kätesi kunnolla

 

Käsien peseminen, kuivaaminen ja desinfiointi WC-käynnin jälkeen ja pitkin päivää on yksi parhaista tavoista puolustautua bakteerien ja tautien leviämistä vastaan. Silti kaikki meistä eivät tee sitä kunnolla tai lainkaan. Laita WC-tiloihin muistutus hyvästä hygieniasta ja paremmista pesutavoista.

Muista, että kuivaaminen on yhtä tärkeää kuin peseminen. Bakteerit tarttuvat helpommin kosteisiin käsiin, joten kuivaa kätesi kunnolla pestyäsi ne vedellä ja saippualla. Jos olet miettinyt, kumpaa tapaa käyttää, olemme viimein vastanneet ikuisuuskysymykseen: kummat ovat parempia, käsipyyhkeet vai sähköpuhaltimet?

2. Pidä työtilat puhtaina 

Jos pidät vessaa likaisena, et halua edes kuvitella kaikkia niitä pöpöjä, joita työntekijöiden näppäimistöt, puhelimet, muistikirjat ja työtasot keräävät. Työpöydälläsi elää arviolta 10 miljoonaa bakteeria, joten sen ja työvälineiden puhtaana pitäminen on tärkeä keino pitää taudinaiheuttajat loitolla. Se on vielä tärkeämpää toimistoissa, joissa työpisteitä kierrätetään ja useat ihmiset saattavat käyttää samoja mahdollisesti bakteerien täyttämiä työtiloja. 

Lähetä tämä kätevä opas kollegoillesi tai tulosta ja kiinnitä se työpaikkasi ilmoitustaululle ja näytä heille, miten työtilat puhdistetaan asianmukaisesti. 

3. Pyyhi yhteiskäytössä olevat alueet 

Flunssavirukset selviytyvät pinnoilla jopa 8 tuntia. Ruokien säilytyspaikkoihin kerääntyy bakteereita paljon enemmän kuin vessoihin – tiskialtaassa on 30 000 bakteeria neliösenttimetrillä, vessanpöntön istuimessa vain 300. Mutta ei hätää, ne on helppo häätää pienellä vaivalla ja oikeilla työvälineillä. Kun lähistöllä on antibakteerisia puhdistuspyyhkeitä tai ympäristöystävällinen puhdistussuihke ja paperipyyhkeitä, kaikkien on helppo auttaa pitämään paikat puhtaina.           

4. Käytä omaa kuppia, lautasta ja ruokailuvälineitä

Jos sairastut muita helpommin, sinun ehkä kannattaa pitää työpaikalla omia astioita ja ruokailuvälineitä. Näin tiedät, milloin ne ovat likaisia tai puhtaita, eikä sinun tarvitse huolehtia bakteerien leviämisestä ja tautien tarttumisesta kollegoilta. Voit myös mennä vielä pidemmälle ja hankkia nimetyt mukit koko tiimille. Näin kaikki tietävät, ettei seuraavan kahvikupillisen ääressä vaihdu muuta kuin kuulumisia.

5. Pidä oikeat tarvikkeet käden ulottuvilla 

Paperipyyhkeitä, puhdistusliinoja ja käsipuhdisteita tulisi olla helposti käytettävissä ympäri toimistoa. Nämä tuotteet voivat vaikuttaa pikaratkaisulta, mutta ne todella auttavat hillitsemään ja eliminoimaan bakteereja työpaikalla.

Aivastaminen heti pois heitettävään paperiin lopettaa käsiin aivastelun ja yhteisiin tavaroihin koskemisen samoilla käsillä. Oireiden ilmaantuessa niitä voi lievittää pitämällä vilustumis- ja flunssalääkkeitä tai ainakin parasetamolia saatavilla. Näin virus ei pääse leviämään yhtä tehokkaasti.               

6. Työskentele kotoa käsin, kun olet kipeä

Jos tunnet olevasi sairastumassa, työskentele päivä tai pari kotoa. Jos kyseessä on jotain vakavampaa, älä epäröi pitää sairauslomaa. Kun kehosi tarvitsee lepoa, lepääminen on ainoa tapa varmistaa, että voit palata töihin terveenä ja valmiina täyteen työpanokseen. Muista kuitenkin: Jos sinulla on flunssa, juo paljon nestettä, nuku mahdollisimman paljon ja pysy kotona, kunnes olet ollut ainakin 24 tuntia kuumeettomana. 

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form