Logo Staples

Helpoin tapa parantaa työpaikkasi tuottavuutta

ja 4 muuta hyvää syytä toimiston kevätsiivoukseen.

Share via:

Kevään odotus voi tuoda uutta energiaa toimiston arkeen – puhumattakaan sen tuottavuutta tehostavasta vaikutuksesta! Kunnon kevätsiivous tekee ihmeitä myös asiakkaiden ja työntekijöiden viihtyvyydelle. Miten? Syvennytään tähän.

1. Ammattimainen vaikutelma

Kaikki tietävät, että ensivaikutelma on kaiken A ja O ja se muodostuu silmänräpäyksessä. Kun asiakas tulee toimistolle ensimmäistä kertaa, haluat tehdä hyvän vaikutuksen heti ovella.

Likaiset tiskit, yli äyräidensä pursuavat roskakorit ja sotkuiset pöydät puhuvat omaa kieltään ja kertovat, että toimistolla on liian monta rautaa tulessa tai siellä toimitaan epäammattimaisesti. Sotkuinen ympäristö vaikuttaa asiakkaan käsitykseen yrityksen arvoista, ja epäjärjestys saattaa olla merkki tehokkuuden ja järjestelmällisyyden puutteesta myös muussa toiminnassa. Asiakas arvostaa sitä, että kaikki toimii saumattomasti, joten kevätsiivous on hyvä tilaisuus kohentaa toimiston ulkoasua positiivista mielikuvaa tukevaksi.

2. Vähemmän poissaoloja

Usein ajatellaan, että toimiston perussiivous kolme kertaa viikossa riittää varsin hyvin, mutta tämä on virheellinen luulo. Poissaoloista koituu työnantajille edelleen merkittäviä kustannuksia. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa yhdellä työntekijällä on vuosittain keskimäärin 19 poissaolopäivää, eli hän on sairaana lähes neljä työviikkoa. Kaikki poissaolot eivät tietenkään liity toimiston siisteyteen, mutta suuri osa influenssoista, vatsavaivoista ja ruokamyrkytyksistä voitaisiin välttää, jos toimistossa huolehdittaisiin paremmin yleisestä hygieniasta. On siis aika kääriä hihat ja tarttua moppiin! Huomaat, että poissaolot vähenevät silmissä.

Kevätsiivouksen perustarvikkeet

Autamme sinua tekemään enemmän.


Tilaa puhdistustuotteita

3. Entistä parempi tietoturva

Asiakkaiden tietojen vuotaminen ulkopuolisten käsiin on jokaisen yrityksen pahin painajainen. Omassa yrityksessäsi tietoturvasta pidetään kuitenkin varmasti huolta pitämällä työpöydät siisteinä ja paperikasat poissa näkyvistä. Eikö niin? Infosecurity Magazinen mukaan 43 prosenttia kaikista tietovuodoista nimittäin johtuu organisaation sisäisistä tietoturvariskeistä. Oho!

Tietoturvan perusteet on siksi syytä kerrata silloin tällöin. Siisti työpöytä on luotettavan tietoturvan ensimmäinen askel. Käytännössä se tarkoittaa, että työpöydät siivotaan aina päivän päätteeksi. Pöydän siivoamisen lisäksi kannattaa ainakin

  • hankkia tulostimien viereen paperisilppureita
  • käyttää lukittavia säilytystiloja
  • säilyttää avaimia lukitussa kaapissa
  • varata toimistoon riittävästi roskakoreja
  • pitää toimisto siistinä papereista, vaikka ne eivät olisikaan luottamuksellisia.

4. Parempi tuottavuus

"Jos sotkuinen pöytä on merkki sekavista ajatuksista, mitä tyhjä pöytä kertoo?" Sitä sietää miettiä. Jo Einstein oli sitä mieltä, että sotkuinen pöytä saa ajattelemaan luovemmin, mutta miten on tuottavuuden laita?

Tuottavuuden parantamiseen ei tarvita ihmeitä, mutta yksi tärkeä taito on ajankäytön hallinta. Siisti pöytä auttaa tuottavan työnteon alkuun, koska

  • tarvittavat asiakirjat löytyvät nopeasti
  • työntekoa varten ei tarvitse erikseen raivata tilaa
  • asiakirjoja on helppo käyttää digitaalisessa muodossa
  • sivuseikat eivät häiritse keskittymistä olennaiseen.

5. Tyytyväiset kollegat

Kevät raikastaa mielen ja saa innostumaan uusista ideoista ja aloitteista. Siksi uudesta energiasta ja positiivisesta ilmapiiristä kannattaakin ottaa kaikki irti antamalla toimistolle uusi pirteä ilme ja tekemällä työympäristöstä siisti ja viihtyisä. Nyt on hyvä hetki osoittaa, että yhteinen viihtyvyys on sinulle tärkeää.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form