Logo Staples

Näillä vinkeillä huolehdit hygieniasta ja vältät stressiä koronapandemian aikana

Share via:

Useimmat työntekijät eivät pidä vessassa käyntiä järin monimutkaisena tapahtumana. Koronaviruksen aikakausi on kuitenkin muuttanut saniteettitiloissa pistäytymisen tarkoin harkituksi operaatioksi. Staples toimii luotettavana oppaanasi uusissa WC-, suihku- ja pukuhuone eli WashSPACE-tiloja koskevissa suosituksissa.

1. Varmista puhdas ympäristö

Tieteellisessä The Lancet Microbe -aikakauslehdessä julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin, miten kauan koronavirus säilyy hengissä eri pinnoilla. Virus hävisi kankaalta ja puupinnoilta kahdessa päivässä ja muovi- sekä teräspinnoilta seitsemässä päivässä. Tutkijoiden mukaan Wuhanin koronaviruskanta levisi nopeasti, koska se säilyy hengissä pinnoilla ja esineissä, joita kosketetaan usein. Tällaisia ovat esimerkiksi WC-paperitelineet, pesualtaat, WC-koppien seinät, käymälöiden ovenkahvat ja saippua-annostelijat. Työntekijöiden on tiedostettava saniteettitilojen tiheä siivoustarve ja muutettava hygieniakäytäntöjään niin, että siivousrutiineista voidaan huolehtia tehokkaasti.

2. Edistä hyvää käsihygieniaa

Kaikki tietävät, että käsihygienia on kaiken a ja o ja että säännöllinen käsienpesu auttaa estämään koronaviruksen leviämistä. Mikro-organismit – bakteerit ja virukset, joita ei näe paljaalla silmällä – leviävät 80-prosenttisesti käsien kautta. Siksi on erityisen tärkeää minimoida erilaisten pintojen koskettelu. Kosketustyökalu toimii käden jatkeena, ja siitä voi olla apua ovien avaamisessa ja erilaisten laitteiden koskettamisessa. Se myös muistuttaa käsienpesusta tehokkaimpana tapana ehkäistä tartunnat.

WHO:n suositusten mukaan toimistoissa tulisi asettaa käsienpesua sekä aivastus- ja yskimishygieniaa koskevat ohjeet selvästi näkyville. Tämän lisäksi suositellaan muutakin selkeää viestintää, kuten työterveys- ja -turvallisuusvastaavien antamaa opastusta, palavereissa tapahtuvaa tiedotusta ja intranetissä jaettavia tietoja. Tohtori Evelien Rutgers huomauttaa, että märät kädet voivat levittää jopa tuhat kertaa enemmän bakteereja kuin kuivat ja että bakteerit voivat nopeasti levitä WC:stä muille pinnoille, jos kädet jäävät vähänkin kosteiksi. Kuivaa siis kädet huolellisesti ja vaihda kuumailmapuhallin paperipyyhkeeseen. ”Käsien hankaaminen paperipyyhkeellä vähentää bakteereja”, Rutgers selostaa. “…Jopa enemmän kuin eurooppalaisessa EN 1499 -standardissa. Jos mahdollista, käytä automaattihanaa. Jos ei, sulje hana käsipyyhkeellä ja heitä pyyhe sitten poljinroskakoriin, johon ei tarvitse koskea käsin.”

3. Ohjeet näkyville

Kun liikumme muiden joukossa, meidän täytyy noudattaa turvavälejä koskevia ohjeita ja suosituksia. Tämä on tärkeää myös WashSPACE-tiloissa, joiden sisäänkäyntien luona on oltava toimintaohjeet. Ruuhkien välttäminen on olennaisen tärkeää. Siksi strategisiin paikkoihin on kiinnitettävä selkeät ohjeet, joissa kerrotaan, miten monta ihmistä saniteettitiloissa saa olla kerrallaan. Henkilöstön ja asiakkaiden toimintatapojen muuttaminen sekä johdonmukainen toiminta työpaikalla ovat keskeisiä tekijöitä koronaviruksen leviämisen hidastamisessa.

Haluaisitko tehostaa hygieniastrategiaa, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Ota yhteyttä yhteyshenkilöösi jo tänään ja aloita valmistautuminen.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form