Logo Staples

5 tapaa, jolla voit parantaa kyberturvallisuutta

Share via:
staples

Jos kyberrikollinen suunnittelee murtautuvansa yrityksesi verkkoon, heikoin lenkki löytyy todennäköisesti toimitiloistanne. IT-verkot on yleensä suojattu hyvin, mutta mahdollinen hakkeri saattaa käyttää juuri sinua hyväkseen. "Mahdotonta", tietysti ajattelet. "Se ei ikinä onnistuisi." Et varmastikaan auttaisi hakkeria tarkoituksella, mutta saatat huomaamattasi auttaa jotakuta tunkeutumaan yrityksesi verkkoon.

Hakkeri ei välttämättä tekeydy puhelin- tai verkkoteknikoksi, vaan hän saattaa olla taitava huijari ja käyttää hyväkseen ihmisten ystävällisyyttä. Tietomurto ei myöskään aiheudu aina tietoisen hyökkäyksen seurauksena, vaan se saattaa tulla turvalliselta vaikuttavan sähköpostin tai USB-muistin kautta.

Miten tavallinen työntekijä voi vähentää kybermurtojen riskiä?

1. Lukitse tietokone tai aseta se lepotilaan, kun poistut työpisteeltäsi. Tämä hidastaa henkilöä, joka yrittää murtautua IT-suojauksen läpi valvomatta jätetyn työaseman kautta.

2. Älä anna vierailijoiden liikkua toimitiloissasi ilman saattajaa. Monissa yrityksissä vierailijoita ei päästetä yrityksen hallinto-osastolle, mikä on hyvä tapa. Myös neuvottelutilat voivat kuitenkin olla haavoittuvaisia, joten älä jätä vierailijoita yksin, jos tiloissa on verkkokaapeleita, joiden avulla vierailijat voivat liittää kannettavansa verkkoon.

3. Älä jätä tuntemattomia tai epäluotettavia henkilöitä työpisteesi lähelle yksin, olipa tietokoneesi lukittu/lepotilassa tai ei. He saattavat asentaa haittaohjelman tai näppäinnauhurin hetkessä, kun silmäsi välttää.

4. Pidä itsesi ajan tasalla yrityksesi turvallisuussuunnitelmasta ja -käytännöistä – dokumentoitu kyberturvallisuussuunnitelma korostaa työntekijöiden valppauden merkitystä. Kun kaikki työpaikalla ymmärtävät kyberturvallisuuden tärkeyden, huolimattomasta tai haitallisesta toiminnasta aiheutuvat tietoturvarikkomukset voidaan estää.

5. Varmista, että virustorjuntaohjelmistosi on päivitetty. Koska tiedostoja siirretään usein muistitikkujen, mobiililaitteiden ja verkkoasemien välillä, on varmistettava, että jokaisen koneen ja verkkosolmun turvallisuustaso on riittävä. Tämä tarkoittaa muutakin kuin omaa pöytäkonettasi.

Kukaan ei voi tietenkään ehkäistä kaikkia mahdollisia uhkia, mutta voit toimia niin, että rikollisten on vaikeampi päästä yrityksesi verkkoon oman työpisteesi kautta.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form