Logo Staples

Nelja yhteistyohenkea kohottavaa ideaa kokoushuoneeseen

Share via:
  • Staples_article

Kun kokouksissa tehdään yhteistyötä, ideointi on luovempaa ja päätöksenteko älykkäämpää koko organisaatiossa. Yhteistyö ei kuitenkaan aina ole helppoa, erityisesti jos ihmiset kokevat, ettei heitä kuunnella.

Toimivilla kokoushuoneen ratkaisuilla teet siitä tilan, joka korostaa yhteistyön tärkeyttä. Seuraavat muutokset voivat tukea keskustelua ja ideoiden jakamista kaikissa kokouksissa.

1. Luo puhelimeton alue
Joidenkin tilastojen mukaan katsomme puhelintamme keskimäärin 28 kertaa päivässä. Tämä tiedostamaton tapa voi siirtyä myös kokouksiin, mikä heikentää tuottavuutta, häiritsee yhteistyön tekemistä ja tuntuu puhujista siltä, että heidän ideansa eivät ole kuuntelemisen arvoisia. 

Onneksi voit estää kyseisen häiriötekijän pääsyn kokoukseen. Pyydä jokaista huoneeseen saapuvaa asettamaan puhelimensa tarjottimelle tai koriin, joka on oven lähellä. Kun kenelläkään ei ole kiusausta vilkaista puhelintaan, keskittyminen ei pääse herpaantumaan ja keskustelu kokouksen osallistujien välillä on todennäköisemmin vilkasta.

2. Rohkaise ihmisiä puhumaan ja kirjoittamaan
Kokoushuoneen huonekalut ja myös toimistotarvikkeet voivat helpottaa ideoiden jakamista. Perinteiset kirjoitustarvikkeet irrottavat ihmiset näytöistään ja saavat heidät osallistumaan ryhmän toimintaan.

Seinillä olevista valkotauluista pöydän keskelle asetettuihin erikokoisiin Post-it®-lappuihin – mitä enemmän kirjoituspintaa on tarjolla, sen parempi. Näin kaikki voivat luonnostella tai kirjoittaa ideoita ylös nopeasti. Muistathan myös kirjoitusvälineet: huopakynät, värikynät, lyijykynät ja tussit. Välineiden on oltava helposti käden ulottuvilla, jotta kokouksen osallistujat voivat alkaa kirjoittaa heti, kun inspiraatio iskee.

 

3. Pyöreän pöydän edut
Nelikulmainen pöytä voi heijastaa valtasuhteita. Lisäksi se saa ihmiset valitsemaan puolensa. Tiimin jäsenet istuvat yleensä yhdessä pöydän samalla puolella, mikä saa aikaan me vastaan he -jaottelun. Johtoasemassa oleva henkilö istuu todennäköisesti lähempänä pöydän päätä. Jos pöydän yhdessä päässä kehkeytyy oheiskeskusteluja, toisessa päässä istuvat ihmiset jäävät ulkopuolisiksi.

Jotta pystytään tekemään todellista yhteistyötä, jokaisen on tunnettava olevansa tasa-arvoisessa asemassa muihin nähden ja tulevansa nähdyksi. Tutkimus osoittaa, että pyöreän pöydän ympärillä istuminen saa aikaan yhteenkuuluvuuden tunteen ja vähentää vihamielisyyttä. Piirimäisessä istuinjärjestelyssä kaikki näkevät toisensa, ja oheiskeskustelujen syntyminen on epätodennäköistä. Koska puolia ei ole, eri tiimien jäsenet voivat helpommin keskustella keskenään. Näin yhteistyö käynnistyy jo kokouksen alussa, kun ihmiset istuutuvat paikoilleen.

Staplesin toimistohuonekalujen valikoimasta löydät täydellisen kaluston yrityksesi kokoushuoneeseen. 

4. Lisää väriläiskiä
Värimaailmaltaan monotoninen kokoustila voi tukahduttaa inspiraation. Sisustuksen ja huonekalujen väri vaikuttaa ihmisten mielialaan. Harkitse väriläiskien lisäämistä kokoushuoneeseen huonekalujen, taiteen tai tarvikkeiden avulla. Värit piristävät tilan ilmettä ja voivat lisäksi parantaa kokouksissa saavutettuja tuloksia. Brittiläisen Kolumbian yliopiston tutkimus selvitti, miten tietyt värit vaikuttavat ihmisten tuottavuuteen. Sininen herättää luovuuden ja punainen auttaa keskittymään yksityiskohtiin tarkemmin.

Haluatko tehostaa yhteistyötä toimistossasi? Aloita muutoksilla yhteisissä tiloissa, kuten kokoushuoneissa – pian näet, että ihmiset alkavat työskennellä tiiviimmin yhdessä.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form