Logo Staples

Yhteistoiminnallinen työskentely

Share via:
  • Legamaster

Millenniaalien eli Y-sukupolven edustajien siirtyessä työelämään on väistämätöntä, että asiat muuttuvat työympäristöissä. Tällä sukupolvella on merkittävä vaikutus tulevaisuuden toimistotiloihin, koska tämä sukupolvi on näiden toimistojen tulevaisuus. Legamasterin markkinointitutkimusosaston vuoden 2015–2016 tulevaisuuden toimistoa koskevassa tutkimuksessa todettiin, että Y-sukupolvi työskentelee yhteistoiminnallisemmin kuin edellinen X-sukupolvi, joka tunnetaan myös nimellä Baby Buster -sukupolvi ja jota ei pidä sekoittaa sitä edeltäneeseen Baby Boomer -sukupolveen. Mutta mitä millenniaalien työskentelytapa tarkoittaa toimistoympäristöjen tulevaisuudelle?

Y-sukupolvi suosii spontaaneja ja epävirallisia kokouksia ja arvostaa kasvokkain tapaamista edeltäjiään enemmän. Toimistojen historiassa on siirrytty puheluista ja fakseista sähköposteihin ja videokokouksiin, ja nyt ollaan palaamassa alkuun, eli henkilökohtaisiin tapaamisiin ja kasvokkain keskusteluun. Korostaakseen yhteistoiminnallisen työskentelytavan henkilökohtaista aspektia Y-sukupolven edustajat valitsevat usein avotoimiston, jolloin työtoverit jakavat yhden avoimen tilan erillisten toimistohuoneiden sijaan. Jopa henkilökohtaisista työpisteistä voidaan luopua ja käyttää joustavia ratkaisuja, koska tulevaisuuden toimistoissa tehdään pikemminkin tehtäväsuuntautunutta kuin toimistopohjaista työtä. Tällöin työntekijä etsii työpisteen muiden projektin jäsenten ja yhteistyökumppanien läheltä sen sijaan että valitsisi saman toimistopöydän päivä toisensa jälkeen. Tällainen avotoimisto helpottaa yhteistyötä työntekijöiden välillä, toisten työntekijöiden lähestymistä ja epävirallisia kokoontumisia. Y-sukupolvi tunnetaan myös visuaalisena sukupolvena, ja avotoimistoympäristö yksinkertaistaakin visualisointia, koska jokainen informaation jakamiseen osallistuva on samassa toimistotilassa.

Näillä mieltymyksillä ja tavalla työskennellä on vaikutusta tulevaisuuden toimistotrendeihin. Toimistoympäristön avoimen suunnittelun lisäksi myös epäviralliset kokoustilat ovat tarpeen. Luovuutta kehittäviä ja tiimityöskentelyä stimuloivia yhteistyötiloja nähdään yhä useammin nykypäivän toimistoympäristöissä. Esimerkiksi Agile-lähestymistapa ei enää liity vain IT-osastoihin. Tämä työtapa on levinnyt myös muihin osastoihin organisaatioiden sisällä niiden havaitessa, että myös ne voivat hyötyä Agile-käytännöistä ja -periaatteista. Tulevaisuuden toimistoissa yhä useammin käytettävä Agile on yhteistoiminnan tapa, joka kasvaa voimakkaasti. Tiesitkö, että pelkästään LinkedIn-palvelussa on jo 55 349 scrummasteria ja että Internetistä löytyy 8 014 Agile-valmentajaa? Yhä useammat organisaatiot ottavat käyttöön Agilen tarjoaman tavan yhteistyöhön, sillä se nopeuttaa tuotteiden toimitusprosessia lisäämällä tiimien tuottavuutta paremman prioriteettien hallinnan avulla. Tällöin asiakkaille voidaan luoda laadukkaampi tuote. Kaiken kaikkiaan Agilen käyttöön ottaneet organisaatiot kokivat saaneensa monia etuja.

Yhteistyötä tekevien työntekijöiden työympäristön lisäksi myös toimistoissa käytettävissä olevilla materiaaleilla on merkitystä yhteistoiminnallisen työskentelyn tulosten parantamisessa. Legamasterin tutkimukseen osallistuneet kertoivat esimerkiksi sellaisesta tarpeesta kuin ”jotain käsikahvalla varustettua valmentajille/scrummereille, jotka ovat paljon liikkeellä”. Legamasterin vastaus on uusi Agile-työkalupakki. Se on helposti mukana kuljetettava pakkaus, joka sisältää päivittäisissä scrum-palavereissa tarvittavia toimistotarvikkeita, kuten valkotaulutusseja, jakoteippiä, magneetteja, taulupyyhkimen, taulunpuhdistusainetta ja puhdistusliinoja. Toinen tulevaisuuden työskentelytapaan liittyvä tarve, johon Legamaster keskittyi: ”Agile-työntekijät suosivat magneetteja tarrakiinnitysten sijaan kaikkeen sellaiseen, joka voi olla paikallaan kauemmin kuin muutaman päivän tai jota on siirrettävä ympäriinsä paljon. Esimerkiksi tehtävätaulun tarinakortit.” Legamasterin yksinkertainen vastaus tämän tarpeen täyttämiseen on Magic-Chart Notes. Niiden staattiseen sähköön perustuva kiinnitys toimii lähes kaikilla pinnoilla, ja niitä on helppo siirrellä ja kiinnittää uudelleen. Lisäksi Magic-Chart Notesit ovat poispyyhittäviä ja uudelleenkäytettäviä. Katso video ja näe itse, miten Magic-Chart Notesit tuovat ripauksen taikaa yhteistoiminnalliselle työpaikalle.

Lähde:                     Legamasterin tulevaisuuden toimistoa koskeva tutkimus – 2015/2016   
                                Legamaster Strategy Survey, 2015

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form