Logo Staples

Yhteistyön edistäminen työpaikoilla

Share via:

Yhteistyö voi olla erittäin houkuttelevaa liike-elämässä. Kun erilaiset voimavarat ja näkökulmat tuodaan yhteen, syntyy tilaa luovuudella ja uusille ideoille. Kun työpaikallasi on toimivat yhteistyökäytännöt, saat houkuteltua lahjakkaita työntekijöitä, parannettua tuottavuutta ja nostettua työntekijöiden työmoraalia.

Samsung, Google ja Apple ovat maailman tunnetuimpia brändejä. Menestyksen lisäksi niitä yhdistää yhteistyöhenkinen työympäristö. Jos haluat liiketoiminnastasi menestyvän yhtä hyvin, ota mallia näiden yhtiöiden toimintatavasta. Kun luot yhteistyöhön kannustavan työympäristön, rakennat tukevan kivijalan liiketoiminnallesi.

Yhteistyöhenkistä työympäristöä ei voi pyöräyttää käyntiin yhdessä yössä, vaan se vaatii paljon suunnittelua. On mietittävä, mikä sopii työpaikkasi henkeen ja mikä on ergonomisesti toimivinta. Et tarvitse monikerroksista toimistoa etkä jättimäisiä tiloja. Voit luoda sopivia pienympäristöjä mihin tahansa toimitilaan. Esittelemme viisi erilaista aluetta, jotka saatat haluta organisaatioosi.

1.    Luo rento taukotila

Nykyään toimistoissa suositaan rentoja taukotiloja, joihin voi sijoittaa mukavia sohvia ja säkkituoleja. Kun luot paikan rentoutumista ja epävirallisia palavereja varten, ihmiset saattavat esittää uusia ideoita, joita ei välttämättä viitsitä kertoa virallisissa kokouksissa. .  

Rohkaise ihmisiä nousemaan ylös työpisteiltään ja työskentelemään jossain muussa ympäristössä. Se piristää mieltä ja lisää tuottavuutta. Yhteishengen ja vuorovaikutussuhteiden kehittäminen on tärkeää. Rennossa taukotilassa kollegat voivat jutustella keskenään epävirallisesti. Luo mahdollisuuksia ideointiin ja ongelmanratkaisuun varustamalla tila Post-it® Easel Pads -lehtiöillä. Lehtiöt sopivat tavalliseen lehtiötelineeseen, ja arkit voi repäistä irti ja kiinnittää seinään liimapinnan ansiosta. Tämä on mainio tapa tuoda ideoita esiin ja pitää kirjaa ryhmän ehdotuksista.

2.    Luo oma alue ideoinnille

Omista alue toimistosta ideoille. Siellä työntekijät voivat tuoda esiin innovatiivisia konsepteja ja kehittää niitä. Voit helpottaa ideointia asettamalla seinälle valkotaulun. Jos etsit käteviä ratkaisuja tälle alueelle, Post-it® tuotemerkit itillä on laaja valikoima tuotteita, joilla luot sopivan tilan käden käänteessä. Post-it® Dry Erase Surface -valkotaulu on helppo avata ja kiinnittää seinää ilman nikkarointia. Niitä on saatavana erikokoisina, joista voit valita toimistoosi sopivan.

3.    Poista esteet työpisteiden väliltä

Muuta perinteiset työpisteet täysin avoimeksi työtilaksi, jossa työpisteiden välillä ei ole esteitä. Kun tila on avoin ja ihmiset istuvat lähellä kollegojaan, spontaaneja ideoita syntyy helpommin, yhteishenki vahvistuu ja vuorovaikutus sujuu letkeämmin.

Kiinnitä työpöytien ja tuolin lisäksi huomiota siihen, että toimistossa on paljon luonnon valoa ja että ilma on hyvälaatuista. Tutkimuksen mukaan näitä kahta seikkaa pidetään tärkeinä tehokkaan työympäristön luomisessa. Viherkasvit työpöytien ympärillä tuovat työympäristöön luonnonläheisyyttä.Tutkimusten mukaan kasvit puhdistavat ilmaa ja lisäävät tuottavuutta 15 prosentilla.

4.    Vahvista kollegojen vuorovaikutusta keskustelutilan avulla

Tutkimukset osoittavat, että tee-, kahvi- ja virvoketarjoilua pidetään yhtenä tehokkaan työpaikan tärkeimmistä palveluista. Kahvihuonetta tai virkistystilaa pidetään jopa tärkeämpänä kuin Wi-Fi-yhteyttä. Ne tarjoavat luontevan ympäristön keskusteluille, vuorovaikutukselle ja työn tauottamiselle. Ne ovat välttämättömiä tiloja, joista voi muodostua nopeasti tärkeitä yhteistyötiloja, joissa eri tiimeissä työskentelevät ihmiset voivat tutustua paremmin toisiinsa.

Panosta perusasioihin, kuten laadukkaaseen kahvinkeittimeen, kalusteisiin ja tarvikkeisiin, jotka tukevat tuottavuutta. Hanki esimerkiksi isoja ryhmätyöhön sopivia pöytiä ja varmista, että Post-it® Super Sticky Notes / Post-it® Big Notes -muistilappuja on aina saatavilla. Tekniset laitteet eivät ole välttämättömiä, ne voivat tulla tärkeiksi keskustelutilassa. Isot näytöt, joiden sisältö näkyy hyvin kaikille, helpottavat asiakirjojen tai tiedostojen tarkastelua ja nopeuttavat kokousten pitoa.

5.    Luo isoille ryhmille tilaa työskentelyyn neuvotteluhuoneissa

Järjestä erillinen tila sisäisille kokouksille, asiakastapaamisille ja uusien työntekijöiden haastatteluille. On tärkeää, että toimistossa on riittävästi tilaa esityksille ja konferenssipuheluille. Neuvottelupöytä on välttämätön, samoin mukavat tuolit, tekniset laitteet ja vesiautomaatti.

Kun suunnittelet työympäristösi fiksusti, saavutat helpommin liiketoimintatavoitteesi. Jos haluat luoda yhteistyöhenkisen yrityksen, aloita kehittämällä toimiston ilmettä ja kannusta sitten ihmisiä uuteen ajatteluun yrityksesi muillakin alueilla.

Share via:

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form