Logo Staples

The Power of BREAKSPACE

Share via:

Vanhat sananlaskut ahkeruudesta sekä nykypäivän somepäivitykset pitkistä työpäivistä kertovat, että ahkeruutta arvostetaan monissa kulttuureissa ja sukupolvissa. Nykyään töitä tehdään ahkerammin kuin koskaan ennen. Teknologisten ratkaisujen ansiosta työtä voi tehdä missä vain, milloin vain. Halu menestyä voi tarkoittaa ylimääräisiin projekteihin osallistumista, ylitöitä ja työpöydän ääressä istumista pitkiä aikoja.

Kovemmin työskentely ei välttämättä ole kuitenkaan fiksuinta. Työntekijät, jotka eivät pidä taukoja, ovat usein stressaantuneempia, tyytymättömämpiä työhönsä ja sairastelevat useammin. Työntekijät ovat positiivisempia, luovempia, motivoituneempia ja tehokkaampia, kun heitä kannustetaan pitämään taukoja ja syömään lounasta muualla kuin työpöytänsä ääressä.

Taukoihin kannustaminen on vasta alkua, sillä työntekijöille on tärkeää tarjota myös sopivat taukotilat toimistossa. Tässä me astumme kuvaan.

Meillä Staplesilla on sanonta "paremmissa tiloissa tehdään parempaa työtä". Tämä pätee myös paikassa, johon työnteolla ei ole mitään asiaa – taukotilassa. 

Hyvien taukotilojen hyödyt

Esimerkiksi salilla treenatessa kukaan ei nostele painoja tunnin ajan tauotta. Nostoja tehdään sarjoissa, joiden välillä pidetään tauko. Tauon aikana lihakset saavat levätä, jotta ne vahvistuvat ja jaksavat taas suoriutua seuraavasta sarjasta.

Ihmisten aivot toimivat samalla tavalla: pitkä tauoton työjakso aiheuttaa uupumusta eikä paranna tehokkuutta. Säännölliset tauot parantavat keskittymiskykyä, luovuutta ja tehokkuutta. Toimivassa taukotilassa työntekijät voivat hengähtää, kasata ajatuksiaan, lepuuttaa silmiään näytön tuijottelusta ja valmistautua loppupäivään.

Unohda työpöytä

Taukojen pitämiseen tarkoitettu BREAKSPACE-tila on yhtä tärkeä kuin neuvotteluhuone, toimiston aula tai toimitusjohtajan työhuone. Hyvin suunniteltu tila, jossa on kattavasti tarvikkeita, kertoo, että yritys tukee taukojen pitämistä. Tämä voi parantaa työntekijöiden motivaatiota, tehokkuutta ja pysyvyyttä.

Tauon voi pitää työpöydän ääressä, mutta se voi helposti muuttua kahvin siemailuksi työn lomassa. Sähköposteihin ja puheluihin vastaaminen tauon aikana kumoaa tauon edut, ja myös kahvi ehtii jäähtyä!

Tauon aikana on tärkeää jättää työasiat työpisteelle ja poistua muihin tiloihin. Jotkut saavat ajatukset muualle parhaiten käymällä reippaalla kävelyllä. Tauosta saa parhaan hyödyn, vaikka poistuisi tietokoneen äärestä vain muutamaksi minuutiksi.

Lähellä sijaitseva taukotila vähentää aikaa, jonka työntekijät viettävät tauolla, verrattuna tauon pitämiseen muualla kuin toimistolla. Lisäksi olemassa oleva taukotila kannustaa tauon pitämiseen muualla kuin työpöydän ääressä ja vähentää muille työntekijöille aiheutuvia häiriöitä.

BREAKSPACEn ominaispiirteet

Yritysten taukotilan tarpeet vaihtelevat. Jotkin yritykset täyttävät tilan viihteellä, kuten pingispöydillä, televisioilla ja muilla laitteilla, mutta yleisesti BREAKSPACE-tiloissa tulisi olla ainakin seuraavat:

  • Juotavaa: Hyvässä BREAKSPACE-tilassa on monipuolisisesti virkistäviä juomia, kuten kahvia, teetä, kivennäisvettä, limonaadia ja mehua.
  • Syötävää: BREAKSPACE-tilassa tulisi olla työntekijöille välipalakaappi tai -automaatti, josta he voivat hakea naposteltavaa.
  • Kokoontumistila: BREAKSPACE-tilassa olevat tuolit, pöydät tai istuinryhmät tulisi houkutella työntekijöitä poistumaan työpisteeltään ja rentoutumaan hetkeksi.

Staples tarjoaa kaiken tarvittavan taukotiloihin, jotta työntekijät voivat levätä ja jatkaa virkeänä työskentelyä. Tutustu elintarvike- ja taukotilaratkaisuihimme ja lue lisää BREAKSPACE-tilojen eduista.

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form