Logo Staples

The Power of WASHSPACE

Share via:

Tämän päivän puhutuimmat yritykset ovat usein yhtä tunnettuja toimistotiloistaan kuin tuotteistaan. Heillä on liukumäkiä, palotankoja kerrosten välissä, vaahtomuovialtaita, gourmet-kahviloita, videopelinurkkauksia tai koiria työkavereina. 

Mutta entä toimiston kaikkein tärkeimmät tilat – siis saniteettitilat? Ne ovat toimiston ainoa paikka, jossa käyvät kaikki toimitusjohtajasta harjoittelijaan monta kertaa päivässä. Tästä huolimatta yrityspäättäjät eivät useinkaan panosta niiden ulkonäköön ja vaikutelmaan. 

Viihtyisät ja puhtaat saniteettitilat voivat auttaa vähentämään kalliiksi käyviä ja työntekijöiden tuottavuutta heikentäviä sairastumisia, parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja tehdä ratkaisevan vaikutuksen asiakkaisiin ja vierailijoihin.  Tässä me astumme kuvaan.

Meillä Staplesilla on sanonta "paremmissa tiloissa tehdään parempaa työtä". Tämä koskee myös pesutilojanne eli WASHSPACE-tiloja.

 

Ennaltaehkäisy ensin

Maailman terveysjärjestön mukaan EU:ssa työntekijät ovat sairastumisten vuoksi poissa töistä keskimäärin 11 päivää vuosittain, kun taas eräässä toisessa tutkimuksessa todettiin, että tämän tuottavuuden menetyksen kustannukset ovat noin 2,5 % Euroopan BKT:sta, eli miljardeja euroja vuodessa.

Lisäksi töihin tullaan yhä useammin sairaana: yli puolet työntekijöistä myöntää menneensä töihin, vaikka heillä on ollut flunssa tai jokin muu helposti tarttuva tauti. Tämä vaikuttaa sairaana olevan työntekijän suoritukseen ja altistaa samalla muut työntekijät viruksille, jolloin joko poissaoloja tulee lisää tai muutkin tulevat töihin sairaana.

Mikä pahempaa, ihmiset voivat levittää taudinaiheuttajia tietämättään. Influenssavirus pystyy elämään jopa 72 tuntia kovilla pinnoilla, kuten ovenkahvoissa, kokouspöydillä ja toimistolaitteissa, ja tällöin virus leviää ympäri toimistoa ennen kuin oireita edes ilmenee. 

Tarjoamalla viihtyisät pesutilat, joissa on kattavasti tarvikkeita, työnantaja voi auttaa työntekijöitä pysäyttämään virusten leviäminen toimistossa.  Tutkimusten mukaan käsien peseminen vähentää influenssariskiä jopa 50 % ja nuhatauteja 70 %. Jo 45 sekunnin tehokas käsienpesu laadukkaalla saippualla tappaa 99,9 % käsissä olevista viruksista, ja paperipyyhkeet vähentävät taudinaiheuttajia lähes 80 %. Jos organisaatiossa halutaan parantaa henkilöstön terveyttä ja hyvinvointia, kannattaa aloittaa WASHSPACE:sta. 

 

Mitä WC-tilat kertovat yrityksestä?

Pesutiloilla on merkitystä paitsi työntekijöiden terveenä pysymiseen, mutta myös siihen vaikutelmaan, jonka annat vieraille.  Erään tutkimuksen mukaan lähes 75 % asiakkaista uskoo, että likaiset WC-tilat kertovat huonosta johtamisesta. Kaksi kolmasosaa kuluttajista puolestaan oli sitä mieltä, että epämiellyttävät WC-tilat heikentävät mielikuvaa yrityksestä, kertovat laiskuudesta ja huolimattomuudesta ja osoittavat, ettei yritys välitä asiakkaistaan.

Brändin rakentamiseen ja asiakkaiden houkuttelemiseen käytetty työ ja investoinnit voivat valua viemäristä alas, elleivät yrityksen saniteettitilat ole riittävän tasokkaat.

 

Tervetullut tauko

Monet yritykset ovat siirtyneet käyttämään avoimempia työskentelytiloja ja hankkiutuneet eroon ovista ja omista huoneista yhteisöllisyyden lisäämiseksi.  Siksi töissä voi olla hankalaa pysähtyä hetkeksi miettimään. Pesutilat saattavat olla toimiston ainoa paikka, jossa työntekijä voi lukita oven, olla omissa oloissaan ja antaa ajatusten kulkea ilman keskeytyksiä.  WASHSPACE-tilat ovat siis tänä päivänä tärkeitä sekä henkisen hyvinvoinnin että hygienian kannalta.

Pesutiloissa tehdään myös töitä: lähes 40 % erääseen  tutkimukseen vastanneista kertoi lukeneensa ja lähettäneensä sähköposteja WC:ssä. Työntekijät kuljettavat usein älypuhelimia, tabletteja ja jopa kannettavia tietokoneita mukanaan koko päivän. Joissakin yrityksissä tämä on otettu huomioon ja niissä on asennettu WC-tiloihin hyllyjä ja varmistettu Wi-Fi-yhteydet toimivat myös siellä.

Kun saniteettitilat ovat puhtaat ja niissä on sopiva määrä tarvikkeita, työnteko sujuu ja työntekijät ja asiakkaat viihtyvät paremmin.  Lue lisää WASHSPACE-ratkaisuista ja siitä, miten toimistossa pysytään hyvinvoivana ja tyytyväisenä.

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form