Logo Staples

The Power of WORKSPACE

Share via:

Keskiverto eurooppalainen työntekijä on töissä 40,3 tuntia viikossa, ja suurimman osan ajastaan hän viettää saman työpisteen ääressä. Vaikka työpaikalla vietetään paljon aikaa, työympäristöön panostetaan yllättävän vähän.

Työntekijän työympäristö, kuten hänen työpöytänsä ja tarvikkeet, joita hän käyttää, eivät todennäköisesti ole juurikaan muuttunut siitä päivästä, kun hänet palkattiin. Työpöytää koristaa ehkä kalenteri tai kuvat perheestä – jos hänellä edes on omaa pöytää. Muunlaisissa tiloissa, kuten luokkahuoneissa, lääkärin vastaanotoilla tai varastoissa työskentelevillä työntekijöillä on vielä rajallisemmat mahdollisuudet täydellisen WORKSPACEn eli työtilan luomiseen. 

Työskentelytilat on suunniteltu toimiviksi, mutta jokaisella on omat mieltymyksensä. Luovuutta edistävät tai stressiä aiheuttavat tekijät myös vaihtelevat. Yritykset voivat parantaa työntekijöiden viihtyvyyttä, luovuutta ja tuottavuutta antamalla heille mahdollisuuden vaikuttaa omaan työskentelyynsä. Tässä me astumme kuvaan.

Meillä Staplesilla on sanonta "paremmissa tiloissa tehdään parempaa työtä". Tämän takia WORKSPACE on meille tärkeä.

 

Fyysinen työympäristö

Työympäristöllä on merkittävä vaikutus työntekijöiden viihtyvyyteen ja tehokkuuteen. Työtilan kalusteiden, laitteiden ja tarvikkeiden ulkonäkö, tuntu ja toimivuus vaikuttavat työn lopputulokseen. Huolella suunnitellut modernit WORKSPACE-tilat vaikuttavat työn sujuvuuteen. Sitä vastoin huonosti suunniteltu ja toteutettu työtila voi heikentää työntekijöiden tehokkuutta ja luovuutta.

Erään Tutkimuksen mukaan jopa pieni muutos työntekijän tyytyväisyydessä vaikuttaa huomattavasti työntekoon. 7 prosenttia alhaisempi hyvinvointi-indeksi nostaa uniongelmien riskiä 18,6 prosenttia, ahdistuneisuuden ja masennuksen riskiä 15 prosenttia ja diabetesriskiä 14,6 prosenttia.

 

Erottaudu muista työnantajista

Fyysinen työtila ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa: yhä useampi työntekijä käyttää työtilanaan omaa keittiönpöytäänsä, hotellihuonetta tuhansien kilometrien päässä esimiehestä tai asiakkaan toimistoa. Uusimmilla teknisillä ratkaisuilla mahdollistetaan joustava etätyöskentely ja parannetaan työntekijöiden työskentelyolosuhteita kaikkialla. 

Modernit WORKSPACE-tilat eivät ainoastaan sujuvoita työntekoa vaan ovat myös työntekijöiden rekrytoinnin ja pysyvyyden edellytys. Toisessa Iso-Britannialaisessa tutkimuksessa tarkasteltiin terveyden ja tyytyväisyyden vaikutusta tehokkuuteen 1 000 toimistossa. Tutkimuksen mukaan työnantajat haluavat parhaat tekijät, joten työtilojen viihtyvyys ja toimivuus on tärkeää sekä toimistossa että etätyössä. Menestyneiden yritysten työntekijöillä oli käytettävissään huolella mietittyjä työskentelyratkaisuja, kuten sähköpöytiä ja lukollisia kaappeja. Lisäksi työntekijöistä 48 prosenttia oli sitä mieltä, että työskentelytiloilla on ollut huomattava vaikutus heidän päätökseensä jatkaa työskentelyä kyseisessä yrityksessä.

Työnantajat haluavat parhaat tekijät, joten työtilojen viihtyvyys ja toimivuus on tärkeää sekä toimistossa että etätyössä.

 

Hyvien työtilojen anatomia

Jokainen työntekijä on yksilö. Yksi voi haluta 500 hengen toimistossa mukavan työtuolin seisomapöydän sijaan, kun taas toisen mielestä hammaslääkärin vastaanotolla pehmeämpi valaistus tai huonekasvit parantavat viihtyvyyttä. Kaikissa toimivissa työtiloissa on kuitenkin seuraavat asiat:

Kalusteet ja sisustus: Kaikkiin työtiloihin tarvitaan erilaisia kalusteita kirjoittamiseen, istuskeluun, tavaroiden säilömiseen, muiden kanssa työskentelyyn ja oman rauhan takaamiseksi.

Teknologia- ja laiteratkaisut : Jokainen yritys tarvitsee tietokoneita, puhelimia, tulostimia, kopiokoneita ja muita toimistolaitteita, jotta työntekijät voivat työskennellä tehokkaasti tilanteessa kuin tilanteessa. 

Toimiston tarvikkeet: Kynät, paperi, silppurit ja muut toimiston tarvikkeet ovat tärkeitä kommunikaation ja järjestelmällisyyden kannalta.

Lue lisää siitä, miten työtilat vaikuttavat työntekijöihin ja miten tiloja voi parantaa.

Lue myös

Ota yhteyttä
close

Tarvitsetko henkilökohtaista palvelua?

Voit soittaa Staplesin asiakaspalveluun numeroon:

010 681 681

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin asiakaspalvelijamme ottaa sinuun pian yhteyttä.

Get help FI

Form